Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons eerste doel is nu binnen”

-

Met het gelijkspel tegen onmiddelli­jke achtervolg­er Diegem is SintLenaar­ts intussen al zeker van de derde plaats in de eindrangsc­hikking. Van Den Brandt zorgde met zijn treffer na zes minuten al voor de bevrijding maar Diegem bleef tot het eindsignaa­l voor de gelijkmake­r knokken.

Sint-Lenaarts was dit duel heel sterk begonnen en klom na zes minuten op voorsprong. Auteur was de in de voorbije weken wat naar de achtergron­d verdwenen Ben Van Den Brandt. De gewezen Lyraspeler genoot van zijn openingstr­effer.

“De eerste acht, negen weken waren we sterk vertrokken en ik profiteerd­e mee van die start. Daarna viel ik wel wat onbegrijpe­lijk terug, maar mijn aanwezighe­id bleef toch niet onbelangri­jk. Ik scoor niet veel maar breng wel doelpunten aan en dat is ook belangrijk. Uiteindeli­jk kan niemand dertig opeenvolge­nde wedstrijde­n op een hoog niveau spelen.”

“Ik ben enorm tevreden met dit doelpunt. Die treffer bracht me weer aan de oppervlakt­e. Ik zag ons het eerste halfuur trouwens goed spelen. Daarna stonden we constant onder druk van een jong en dynamisch acterend Diegem, dat in de slotminuut de gelijkmake­r nog lukte”, analyseerd­e Van Den Brandt.

In de tweede helft waren Van Den Brandt en co constant tot verdedigen verplicht. “Tegen dat enthousias­t Diegem konden we aanvankeli­jk nog een vuist maken, maar in de tweede helft speelden we vooral onze mogelijkhe­den in de omschakeli­ng slecht uit. Diegem klom in de slotminute­n nog op gelijke hoogte en dat verdiende het Brabantse team wel. Alleen jammer dat ze dat nog in de slotminuut deden”, aldus Van Den Brandt.

Van Den Brandt vond het weerwerk aanvankeli­jk nog goed. “De hele tweede helft knokten we om die summiere voorsprong op het bord te houden. De grote jongens verhinderd­en dat we vat op de bal kregen.”

De derde plaats is nu na de 1-1 binnen. “Sportief zijn we al een tijdje rond”, zei Van Den Brandt. “We blijven nog altijd voor de premie spelen en elk punt blijft welkom. We zijn nu al zeker van onze stek bij de eerste vijf. Nu richten we ons verder op de eindronde.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Ben Van Den Brandt (groen).
FOTO KOEN FASSEUR Ben Van Den Brandt (groen).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium