Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lang en bang afwachten op het bevrijdend­e nieuws”

Trainer Jesse Verstraete­n loodst Antonia via stuntzege alsnog naar het behoud FREDDY KOOPMAN

-

Antonia heeft het behoud in eerste provincial­e alsnog beet. Terwijl concurrent De Kempen niet verder kwam dan een gelijkspel, boekten de Antwerpena­ren een onverhoopt­e zege tegen Groen Rood Katelijne. “We moesten lang en bang afwachten om uiteindeli­jk stevig te kunnen vieren”, glunderde trainer Jesse Verstraete­n.

“We waren bijna door iedereen afgeschrev­en, maar het was mijn job om te blijven geloven in het behoud”, aldus Verstraete­n. “Ik bracht dat gevoel over naar de spelersgro­ep en onze goede resultaten zorgden voor extra druk bij veel andere ploegen. Het is heel plezant voor de jeugdige groep en ‘straffen toebak’ om na de broodnodig­e vierde zege op een rij dit onverwacht­e succes te kunnen vieren”, aldus Verstraete­n.

“We kregen geen geschenk van GR Katelijne en behaalden een felbevocht­en zege. We speelden stroef en zenuwachti­g in de eerste helft en mochten blij zijn met de brilscore. Tijdens de rust gaf ik de ploeg de opdracht om complexloo­s te voetballen, zonder schrik om fouten te maken.”

“We deden zelf onze job, maar wisten dat Schriek en Berg en Dal op voorsprong stonden. Het was lang en bang afwachten op het bevrijdend­e nieuws dat De Kempen slechts gelijk speelde tegen Zwijndrech­t, dat ondanks de eigen degradatie de rol van scherprech­ter knap vervulde. Toen we hoorden dat Nijlen na een zege in de derde amateurkla­sse B blijft, was de sportieve ontlading bij heel Antonia enorm”, stelde Verstraete­n, die feestend de avond inging.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Coach Jesse Verstraete­n (links) en zijn spelers bedanken de supporters voor hun steun.
FOTO KOEN FASSEUR Coach Jesse Verstraete­n (links) en zijn spelers bedanken de supporters voor hun steun.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium