Gazet van Antwerpen Stad en Rand

NIEUWELING­EN IN RUMST “Ik voelde dat ik de snelste was”

- (kle)

De nieuweling­enkoers in Rumst werd een kolfje naar de hand van Ruben Debreyne. Samen met vijf anderen liep de Schellenaa­r ver weg van het peloton om het in de spurt knap af te maken. Goed voor zijn tweede zege van het seizoen.

Zes renners maakten de wedstrijd in Rumst. Buiten Debreyne waren dat ook nog Sander Huybrechts, Victor Deraedt, Lennert Prinsen, de Fransman Bastien Lechantre en Jul Wachters. Aan de aankomst telden ze maar liefst drie minuten voorsprong op Liam Goos, die de spurt voor de zevende plaats won. “Op een smal paadje ben ik achter Jul Wachters aangegaan, die samen met een andere renner ten aanval was getrokken”, zegt Debreyne. “Ik geraakte voorin en daarna kwamen ook nog Victor Deraedt en de anderen aansluiten. We werkten heel goed samen en liepen steeds verder weg, zodat we na een tijdje beseften dat we voorop zouden blijven. Elke ronde werd er gespurt voor de premies en toen al voelde ik dat ik de snelste was. Daarom heb ik wat gepokerd in de finale, zodat ik me kon concentrer­en op die eindspurt. Ik wou als eerste de laatste rechte lijn aansnijden, omdat na de bocht de finish vrij kort volgde. Niemand geraakte nog over me.”

Lechantre werd tweede, terwijl Jul Wachters de derde plaats voor zijn rekening nam.

Voor Debreyne was de zege in Rumst al zijn tweede van het seizoen. “Eerder dit seizoen was ik ook al de beste in het Waalse Chaumont-Gistoux. Het loopt dus prima voor mij en ik hoop dit niveau nog even te kunnen vasthouden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium