Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michael Whitaker verrassend­e winnaar van GP

- KRIS VAN LOO

Alleen maar tevreden gezichten in de haven van Antwerpen na afloop van de GP. Michael Whitaker won verrassend met JB’s Hot Stuff, die in Antwerpen pas haar tweede vijfsterre­n GP sprong. Daniel Deusser werd tweede, met Cornet d’Amour, die na een lange blessurepe­riode de draad weer oppikte op het hoogste niveau.

Michael Whitaker (57) was na afloop zelf verbaasd met zijn overwinnin­g, al gaf hij ook aan dat hij voor de tweede ronde plots een goed gevoel kreeg over de afloop. “Ik heb JB’s Hot Stuff al een jaar, al duurde het even voor ze dit niveau aankon. Antwerpen was pas haar tweede vijfsterre­n GP. Haar eerste GP, in Parijs enkele weken geleden, kreeg ik ze niet tot aan de finish. Ze kan soms zenuwachti­g worden en dan schrikt alles haar af. Zo ook in Antwerpen. De eerste dag was dat door het kunstlicht. Op de slotdag, tijdens de GP vertrouwde ze de piste en groeide haar vertrouwen. Ik zei na de eerste manche tegen mijn vrouw dat ik kans maakte om te winnen”, lachte Whitaker.

Daniel Deusser is inmiddels één van ons. De partner van Jumping Mechelen-organisato­r Caroline Wauters, woont al jaren in Mechelen. Hij acteerde weer op het hoogste niveau met Cornet d’Amour, een legendaris­che schimmel die de wereldbeke­rfinale won, naast twee zilveren EK-medailles, maar met blessurele­ed kampte. In Antwerpen stond hij er weer, tot grote opluchting van Deusser. “Twee jaar geleden had ik deze GP misschien gewonnen, nu ben ik tevreden met de tweede plaats, omdat ik in de eerste plaats geluk- kig ben dat Cornet er opnieuw staat.”

Gudrun Patteet kwam er met Sea Coast Pebbles Z uit als beste Belg op de zevende plaats en daarmee voerde ze haar plan exact uit. “Het was inderdaad de bedoeling om er in Antwerpen opnieuw te staan op het hoogste niveau. Pebbles kreeg een blessure na de wereldbeke­r van Oslo, begin oktober. Voor Antwerpen sprongen we twee kleine tweesterre­nwedstrijd­en. Hier hebben we echte naartoe gewerkt. We kwamen foutloos door de GP en dat was het opzet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium