Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen echt v oor die promotie gaan”

Jef Snyders en co bereiden zich in supervorm voor op eindronde

-

Rupel Boom lijkt helemaal klaar voor de eindronde. Met de zege tegen Hades zitten de Steenbakke­rs aan een knappe 19 op 21. Al ging het zondag niet zo makkelijk als de 30 score doet uitschijne­n. Doelman Jef Snyders behoorde tot de uitblinker­s bij de thuisploeg.

“Ik heb inderdaad mijn werk gehad”, zegt Snyders. “Of toch zeker voor de rust. Na de pauze speelden we zeer dominant en zag ik nog amper een bal. Maar het klopt dat we iets te laconiek aan de wedstrijd begonnen. Misschien was de scherpte een beetje weg na een weekje zonder voetbal. Het was ook zo dat er voor beide ploegen niks meer op het spel stond. Wij waren al zeker van de eindronde en Hades was al gered. Dan ben je al iets makkelijke­r geneigd om met open vizier te spelen. De supporters zullen het niet erg gevonden hebben. Alleen in de eerste helft al zagen ze zeker tien open kansen.”

Zaten de Steenbakke­rs bij het begin van de wedstrijd misschien al met de eindronde in het hoofd? Dat ticket is al even binnen en de zwaarst druk is er dus ook even af. Speelt dat mee?

“Voorlopig wordt er over de eindronde nog niet veel gezegd. Dat zal pas beginnen na de laatste competitie­match en op het moment dat de loting bekend is. Maar ik heb er alvast zin in. We hebben een jonge groep die sportief op het allerhoogs­te wil mikken. Kampioen spelen zat er niet in, maar misschien kunnen we via de eindronde alsnog promoveren. Ik weet niet wat er vol- gend seizoen het moeilijkst­e zou zijn: voor de titel gaan in deze reeks of rustig meedraaien in de hoogste amateurkla­sse?”

Contract verlengd

Bij een promotie zal er bij Rupel Boom wel iets moeten bijkomen. Voorlopig vertrekken er vooral spelers uit het Parkstadio­n. Dat beseft ook Snyders.

“Er gaan toch vier à vijf spelers weg die vaak speelden. Iedereen denkt spontaan aan Muñoz-Herrera, omdat hij onze topschutte­r is. Maar ook jongens als Cornelisse­ns, Trompet en Vogels hadden hun verdienste. Ik heb pas een akkoord bereikt voor twee bijkomende seizoenen. Maar ik hoop wel dat het bestuur nu werk gaat maken van de uitbouw van de ploeg, de lat ligt hoog na een seizoen als dit.”

 ?? FOTO SMB ?? Jef Snyders.
FOTO SMB Jef Snyders.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium