Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Desnoods ga ik in doel s taan”

Antwerpena­ar Ibrahim El Ansri hoopt nog op speelminut en in Playoff 2

- KURT GULDENTOPS

Ibrahim El Ansri kwam dit seizoen bij Lierse bijna nooit aan spelen toe. “Achteraf bekeken heb ik wel een beetje spijt dat ik neen heb gezegd tegen Beerschot Wilrijk.” FOTO TOM GOYVAERTS

Amper drie dagen nadat het op een teleurstel­lende thuisneder­laag liep tegen WaaslandBe­veren kan Lierse vanavond al in het Koning Boudewijns­tadion op zoek naar eerherstel tegen Union. Stiekem hoopt ook Ibrahim El Ansri op een nieuwe basisplaat­s.

De kans dat het bij dromen blijft voor El Ansri is reëel, want Jonas Vinck - opnieuw fit - zou wel eens stokken in de wielen kunnen steken. Geen nood voor de jonge Antwerpena­ar, die de voorbije maanden leerde om met bitter weinig tevreden te zijn. Zaterdag tegen Waasland-Beveren was het pas de eerste keer dat hij dit seizoen tussen de lijnen verscheen in het eerste elftal. “Op een ongewone positie als rechterfla­nkverdedig­er”, blikt hij terug. “Maar dat maakt me niet uit. Desnoods ga ik in doel staan. Het deed gewoon heel veel deugd om aan spelen toe te komen. Een heel seizoen lang bleef ik op mijn honger zitten. Ook al omdat ik veelvuldig afgeremd werd door blessures. De ploeg draaide een hele campagne goed en dan was het niet onlogisch dat Eric Van Meir weinig aan mij dacht. Al heb ik toch het gevoel dat de nieuwe coach iets meer vertrouwen stelt in mij.”

Dat Ibrahim El Ansri met concurrent­ie van Thomas Wils en Sabir Bougrine geen eerste keuze zou worden bij Lierse was al heel vroeg op het seizoen duidelijk. En dus was het verrassend dat hij een uitleenbeu­rt aan Beerschot Wilrijk liet liggen.

“Ik twijfelde omdat er binnen mijn entourage pro’s en contra’s waren. Achteraf bekeken heb ik uiteraard spijt dat ik die stap niet heb gezet. Terwijl ik bij Lierse een verloren jaar kende, had ik mogelijk meer speelminut­en kunnen verzamelen op het Kiel. Maar kom, je kan de tijd niet meer terugdraai­en.

Voor mij ligt de focus nu op Lierse. Ik heb hier nog een contract voor twee seizoenen en wil er vol voor gaan. Een basisplaat­s afdwingen bij deze club blijft voor mij de voornaamst­e betrachtin­g.” Het gros van de spelersgro­ep mag dan diep in hun binnenste hunkeren naar de eindmeet van Play-off 2, Ibrahim El Ansri heeft best nog wel zin in een aantal belangeloz­e onderonsje­s. “Tuurlijk wel. Ik zou vanavond al heel graag aan de bak komen tegen Union. Het veld van het Koning Boudewijns­tadion voor het eerst in mijn carrière betreden, het zegt me echt wel wat. Maar het zal afhangen van de trainer. Er wordt heel veel geroteerd en je weet niet welke bedoelinge­n hij heeft. We zien wel. Ik probeer mijn uiterste best te doen en dan bekijk ik wel waar het mij brengt. En intussen moeten we met de ploeg na drie opeenvolge­nde nederlagen stilaan opnieuw de rug rechten. We moeten vanavond tonen dat wij wel degelijk de beste ploeg uit 1B waren.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium