Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb iedereen de mond gesnoerd”

- (rvre)

Hij meet 2m15 en woog een jaar geleden nog 215 kg. Maar zondag liep Jurgen Van Bunderen (37) voor het eerst de 10 Miles uit.

Jurgen uit Merksem weegt ondertusse­n nog 113 kilogram. “Voor mijn lengte zit ik eindelijk op een goed gewicht. Dat heeft me verschrikk­elijk veel moeite gekost. Na een longontste­king een tijdje geleden, zei de dokter dat ik met mijn gezondheid geen veertig jaar zou worden. Toen heb ik gekozen voor een maagverkle­ining. Toch is het ook na die operatie nog heel hard werken om de kilo’s kwijt te raken. Je start een volledig nieuwe levensstij­l onder een streng dieet.”

Ook voor zijn operatie liep Jurgen al. “Door een weddenscha­p met de collega's liep ik al eens de Short Run en ik deed vorig jaar voor mijn operatie ook mee aan de Antwerp Urban Trail. Langs de kant riep een man met een pint in de hand me toen toe dat ik veel te traag ging. Zo’n negatieve reacties ben ik jammer genoeg gewend geraakt doorheen de jaren. Van kinds af aan was ik al te zwaar en werd ik daarover aangesprok­en. Over mijn prestatie zondag heb ik geen enkele negatieve reactie gekregen, integendee­l. De steun die ik vanuit verschille­nde hoeken kreeg, was hartverwar­mend. De laatste kilometer was erg emotioneel. Aan de finish, na 2 uur en 39 minuten lopen, viel ik in mijn moeders armen en barstte ik in tranen uit. Ik heb iedereen die niet in mij geloofde de mond gesnoerd. Ik heb het gevoel dat ik nu alles aankan.”

 ??  ?? FOTO RR Jurgen Van Bunderen met zijn fiere petekinder­en na de 10 Miles. Rechts: Jurgen 102 kg geleden.
FOTO RR Jurgen Van Bunderen met zijn fiere petekinder­en na de 10 Miles. Rechts: Jurgen 102 kg geleden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium