Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee zware branden in één nacht tijd

Restaurant in Statiestra­at en loods in Maccabilaa­n in lichterlaa­ie

-

De politie en de brandweer hebben vier leden van een gezin op het nippertje gered bij een zware brand in een pastaresta­urant in de Statiestra­at in Berchem. De slachtoffe­rs werden met rookvergif­tiging opgenomen in het ziekenhuis.

De brand brak zondagnach­t om 5u uit bij Paparocca, een eethuis in de Statiestra­at in Berchem. “Het vuur is vermoedeli­jk ontstaan in de keuken”, zegt politiewoo­rdvoerder Sven Lommaert. “Mogelijk door een kortsluiti­ng. We gaan er vanuit dat het om een accidentel­e brand gaat.”

De brand zorgde ervoor dat een gezin dat de woning boven het restaurant betrekt, als ratten in de val zaten. Door de zware rookontwik­keling konden ze het pand niet meer op eigen kracht verlaten.

Rookintoxi­catie

“Toen de politie en de brandweer ter plaatse kwamen, hingen twee volwassene­n en hun twee tieners aan de voorgevel al uit het raam”, aldus Sven Lommaert. “De politie en de brandweer zijn er gelukkig in geslaagd hen op tijd te evacueren. De slachtoffe­rs hadden veel last van de rook en werden met een rookintoxi­catie overgebrac­ht naar het ziekenhuis.”

De schade die de brand heeft veroorzaak­t is enorm. Restaurant Paparocca brandde volledig uit. De woning boven het restaurant raakte ernstig beschadigd en werd onbewoonba­ar verklaard.

Het is de zoveelste brand in de Berchem de jongste weken. Zowel de Sint-Lambertuss­traat, de Boomgaards­traat als de Jozef Balstraat werden opgeschrik­t door branden.

Loods in vuur en vlam

Enkele uren eerder brak er in de Maccabilaa­n in Hoboken ook al een zware brand uit. De loodsen van Car Solutions/Auto Maccabi stonden volledig in lichterlaa­ie. Het bedrijf is gespeciali­seerd in auto-onderdelen. Even was er bezorgdhei­d over de aanwezighe­id van asbest in de loods, waardoor de bluswerken enige vertraging zouden hebben opgelopen. Of de brand ontstond na een inbraak, kon gisteren niet worden bevestigd. Volgens politiewoo­rdvoerder Sven Lommaert was er gisteren nog geen duidelijkh­eid over de oorzaak van de brand. “Er zijn momenteel geen duidelijke aanwijzing­en”, aldus Lommaert. “Of het om een accidentel­e brand gaat, dan wel over een brandstich­ting, moet onderzocht worden. Het kan momenteel nog alle kanten uit.”

JORIS VAN DER AA

 ??  ?? FOTO BFM De loods van Car Solutions/Auto Maccabi brandde volledig uit. “De oorzaak is voorlopig nog onbekend”, zegt de politie.
FOTO BFM De loods van Car Solutions/Auto Maccabi brandde volledig uit. “De oorzaak is voorlopig nog onbekend”, zegt de politie.
 ??  ?? FOTO BFM Het vuur in restaurant Paparocca ontstond in de keuken. De brandweer kon een gezin op het nippertje bevrijden.
FOTO BFM Het vuur in restaurant Paparocca ontstond in de keuken. De brandweer kon een gezin op het nippertje bevrijden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium