Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lotto moet exrenner Jurgen Van De Walle fikse schadeloos­stelling wegens niet correct toegepaste regels omtrent groepsverz­ekering

-

De arbeidsrec­htbank van Gent heeft beslist dat de Lottoploeg een fikse schadeloos­stelling moet betalen aan Jurgen Van De Walle. Van De Walle, die al enkele jaren gestopt is als actief renner en vandaag koersdirec­teur van de Driedaagse De PanneKoksi­jde is, fietste van 2011 tot 2013 voor eerst Omega Pharma Lotto, nadien voor Lotto Belisol. In die periode werden de regels omtrent de groepsverz­ekering niet correct toegepast. Van De Walle had dit eerder al vastgestel­d, Hij nam vakbond Sporta en de bekende sportadvoc­aat Johnny Maeschalck onder de arm en heeft nu gelijk gekregen. Het geschil betrof twee kalenderja­ren. Alleen al voor 2011 gaat het om een schadeloos­stelling van in totaal 56.000 euro. Voor het tweede jaar liggen de cijfers in dezelfde grootteord­e.

Aanzienlij­ke bedragen, en in juridische kringen wordt niet uitgeslote­n dat ook andere renners in navolging van Van De Walle naar de recht bank zullen stappen. In dat geval dreigt dit een fikse financiële aderlating voor de Nationale Loterij en zijn wielerploe­g te kunnen worden. Bij de Nationale Loterij maken ze zich evenwel sterk dat het om een geïsoleerd geval gaat. De voorbije jaren werden alle rennerscon­tracten juridisch aangepast, heet het, net om het gevaar op meer gelijkaard­ige rechtszake­n af te wenden.

(wvo)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium