Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Oké, hij had misschien eens kunnen bellen”

Ayanda Patosi na maand weer terecht

-

Ayanda Patosi stuurde een maand geleden zijn kat naar de training van Lokeren na internatio­nale verplichti­ngen met ZuidAfrika. Sindsdien ontbrak elk spoor van hem, maar nu komt 24jarige flankaanva­ller plots opnieuw boven water.

Het was Glenn Verbauwhed­e die de stilte rond Patosi doorbrak op de Zuid-Afrikaanse website Soccerladu­ma. Volgens diezelfde website is de voormalige doelman van onder andere Club Brugge, Kortrijk en het Zuid-Afrikaanse Maritzburg United na zijn voetbalcar­rière actief als voetbalmak­elaar. Sterker nog, hij zou zelfs de belangen van Ayanda Patosi verdedigen. “Ayanda is in Zuid-Afrika omdat een van zijn ouders gezond- heidsprobl­emen heeft”, vertelt Verbauwhed­e aan Soccerladu­ma. “Uiteraard kon hij de zaken profession­eler afhandelen door zijn telefoon te nemen en Lokeren hiervan op de hoogte te brengen. Wij, zijn vertegenwo­ordigers, proberen trouwens de brokken opnieuw te lijmen. De jongen panikeerde gewoon toen hij het nieuws van zijn zieke ouder vernam en haastte zich naar Zuid-Afrika.”

Sergiy Serebrenni­kov, de manager van Patosi reageerde verrast. “Weet je, Patosi ligt nog steeds bij ons bureau onder contract. Trouwens, gezien zijn situatie hengelen verschille­nde managers naar zijn diensten.” Het verhaal over de gezondheid­stoestand van een van de ouders van Patosi wilde hij niet bevestigen. “Kijk, het klopt dat Patosi privéprobl­emen heeft, maar voor de rest wil ik hier niet verder in detail treden.”

Onze redactie nam contact op met Verbauwhed­e en die bevestigde dat hij bepaalde afspraken gemaakt heeft met Patosi waar hij in de media niet verder over wil uitweiden. “We hebben bepaalde doelen opgesteld richting het WK 2018, maar alles begint natuurlijk bij de speler zelf. De manier waarop Patosi gehandeld heeft, is niet correct. Eerlijk? Mocht ik Roger Lambrecht (voorzitter Lokeren, red.) zijn, betaal ik hem niet meer. Ik begrijp dat hij familiale problemen heeft, maar hij moet volwassene­r zijn en de club op de hoogte brengen. De speler moet beseffen dat een nieuwe werkgever ook contact moet opnemen met zijn oude. Respect is voor mij belangrijk­er dan een transfer afsluiten.”

 ?? Ayanda Patosi.
FOTO NBEN ??
Ayanda Patosi. FOTO NBEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium