Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een wedstrijd zoals een andere”

Doelman Merveille Goblet kan zich bewijzen tegen ex-club

- (bcd)

Voor Merveille Goblet wordt het op Standard een weerzien met de ploeg waar hij een gedeelte van zijn jeugd heeft doorgebrac­ht en ook één seizoen deel uitmaakte van de Akern.

Toch voelt de wedstrijd op Standard niet echt aan als een speciale wedstrijd voor de doelman van Waasland-Beveren.

“Het klopt dat ik twee seizoenen heb doorgebrac­ht in de jeugd van Standard en daarna doorstroom­de naar de A-kern. Ik maakte er één seizoen deel van uit en werd ook twee seizoenen uitgeleend aan Tubeke. In 2015 tekende ik een contract bij Waasland-Beveren. Dat ik vanavond tegen Standard mag spelen is leuk, maar niet meer dan dat. Ik heb weinig tot geen binding meer met Standard. Er is ondertusse­n al zoveel veranderd dat ik er nauwelijks nog iemand ken. Het wordt dus

een wedstrijd zoals alle andere.”

Contractve­rlenging

Ook volgend seizoen zal Goblet de kleuren van Waasland-Beveren verdedigen. De Waaslander­s hebben onlangs de optie in het contract van de beloftevol­le doelman gelicht en hierdoor wordt zijn contract verlengd tot 2018. Voor de 22-jarige doelman komt het er nu op aan om zich tijdens Play-off 2 in de kijker te spelen. Doordat Laslo Köteles na de nederlaag tegen Union er eerder dan afgesproke­n de brui aan gaf, krijgt Goblet volop zijn kans om zich te tonen. Spijtig genoeg liep het tegen Lierse even mis. Hij duwde de bal in eigen doel en veroorzaak­te in de tweede helft ook een strafschop. Foutjes die niet echt in zijn voordeel spelen. De club is immers op zoek naar een doelman en Goblet zal hoe dan ook moeten aantonen dat hij sterk genoeg is om de nummer één te worden bij de Waaslander­s. “Bij die vrijschop maakte ik inderdaad een fout, maar de bal zwabberde naar links en ik wilde hem nog wegduwen. Bij die strafschop had ik niet het gevoel dat er veel verkeerd gebeurde. Ik gooide me weliswaar snel voor de bal, maar volgens mij viel Joachim over mij. Ik weet echt niet of ik daar in de fout ben gegaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium