Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Euforie van kwalificat­ie voor bekerfinal­e zat nog in ons lijf ”

Boeckenber­g van Dirk Poschet geraakt op eigen veld niet voorbij Meeuwen

-

Geen zege voor Boeckenber­g. De titelverde­diger in de Topklasse geraakte op eigen veld niet voorbij Meeuwen. Ook zaalkampio­en AKC/Luma kende een offday. Het verloor met 1612 van Borgerhout/GroenWit.

De wedstrijd tegen Meeuwen was voor Boeckenber­g de vierde match op korte tijd. Op papier was het een makkelijke opgave voor de ploeg van Dirk Poschet, maar dat werd het dus niet. “Na onze vorige wedstrijde­n was er toch wat vermoeidhe­id in de rangen geslopen. Al heeft ook de euforie over het halen van de bekerfinal­e zeker meegespeel­d. Maar dan nog moeten we zulke wedstrijde­n altijd winnen. Tegen ploegen als Meeuwen mag je geen punten verspelen. Bovendien laten we ook na om te profiteren van het feit dat onze rechtstree­kse concurrent­en Kwik en Floriant Merelbeke voor de kruisfinal­es tegen mekaar speelden (Kwik won met 19-18, red.).”

Totale offday voor AKC/Luma

Net als Boeckenber­g liet ook zaalkampio­en AKC/Luma het dit weekend afweten. Het verloor op Borgerhout/GW. “We wisten dat dit weleens een moeilijke opdracht kon worden”, zegt Pit van Dyck van AKC/ Luma. “Borgerhout/GW stond zesde, maar hoort zonder enige twijfel thuis in de top vier. Ze wonnen al vlotjes van Scaldis en spelen de finale van de Beker van België, we waren dus gewaarschu­wd. Maar al snel waren we op achtervolg­en aangewezen. We hoopten nog dat onze vrouwen het verschil konden maken, maar kwamen bedrogen uit. De Borgerhout­se vrouwen gaven zich nooit gewonnen en verdedigde­n uitstekend. Het was vooral verdedigen­d dat Borgerhout/GW de wedstrijd naar zich toetrok en uiteindeli­jk verdiend won. We speelden echt niet goed. Als je op een helft van 35 minuten slechts vier keer weet te scoren, dan is er duidelijk iets mis met de afwerking.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium