Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een club als Antw erpen mag echt niet v erdwijnen”

Dennis Deroey geschrokke­n van emotionele smeekbede van manager Tim Verreth

-

Het financieel getergde Antwerpen pakte zaterdag de scalp van koploper Maaseik. Als het van Dennis Deroey afhangt, wordt Roeselare vanavond het volgende slachtoffe­r.

“De druk ligt volledig bij hen”, zegt de Antwerpse libero. “We hopen nog vierde te kunnen worden en willen op een gepaste wijze het seizoen afsluiten. Alles wat we rapen, is meegenomen. Maar niets moet. Roeselare moet winnen, als ze als koploper de finale van de play-offs willen ingaan. De druk is dus weg en dat zijn we toch niet meer gewoon. Je begint zo toch anders aan een wedstrijd. Ik hoop dan ook dat we onze supporters opnieuw kunnen verwennen en hen een leuke wedstrijd kunnen aanbieden. Het zou mooi zijn om na Maaseik ook tegen Roeselare punten te pakken. Het zou onze minder play-offs toch nog enige glans geven.”

Net als rest van de Antwerpse kern had De- roey op veel meer gehoopt in deze play-offs. “Daar moeten we niet flauw over doen. Vooral tegen Aalst en Menen hebben we het laten afweten. Jammer, want anders stonden we veel dichter bij de top twee. Maar het is wat het is en ik vind dat we het gezien de omstandigh­eden en onze beperkte kern toch goed gedaan hebben.”

Na de wedstrijd tegen Maaseik was er op de Antwerpse regionale zender ATV een reportage te zien over Topvolley Antwerpen, met een emotionele manager Tim Verreth. Het voortbesta­an van de club hangt duidelijk aan een zijden draadje. Ook Deroey was onder de indruk. “Je beseft als speler niet hoe erg de situatie is, tot je dit hoort. Dan schrik je wel. Het zou ongeloofli­jk jammer zijn mocht de club verdwijnen. Niet enkel voor de spelers, maar ook voor de vele vrijwillig­ers en het nationale volleybal in zijn totaliteit. Een ploeg als Antwerpen hoort echt wel thuis op het hoogste niveau.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium