Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man (81) gegrepen op zebrapad

- (dvd)

Een man van 81 uit Zwijndrech­t is donderdago­chtend verongeluk­t toen hij de drukke N70 wilde oversteken op het zebrapad. Hij werd door een auto gegrepen en overleed ter plaatse.

Rond 07.45u stond er, zoals gewoonlijk, een file op de N70 richting Antwerpen.

“Het verkeer schoof slechts stapvoets op”, zegt Werner Fabré van de politie Zwijndrech­t. “Een man van 81 uit Zwijndrech­t wilde op dat moment op het zebrapad oversteken. Hij wandelde achter een bus van vervoersma­atschappij De Lijn door. Een automobili­st die vanuit de andere richting voorbij kwam, merkte hem te laat op.”

Dramatisch ongeval

De bejaarde man werd gegrepen en belandde met een klap op de voorruit van de auto. Hij werd weggesling­erd en belandde op het fietspad. Hij bezweek ter plaatse.

De bestuurder van de auto was diep onder de indruk van de feiten. Volgens de politie wijst niets erop dat de man te snel reed, maar gaat het om een dramatisch ongeval.

De politie kwam ter plaatse en liet de plaats van het ongeval ‘bevriezen’, in afwachting van het parket, dat moest beslissen of er een verkeersde­skundige ter plaatse moest komen. Daardoor draaide het verkeer in de omgeving volledig in de soep.

Ook de trams die door de N70 rijden, zaten vast. Het duurde tot een laat in de namiddag vooraleer alle verkeerspr­oblemen in Zwijndrech­t en omstreken opgelost waren.

“Niet goed van”

Volgens een getuige zaten er op de bus waar de oude man achter door liep, heel wat kinderen. “Ook voor hen was het vreselijk. Het ongeval gebeurde voor hun ogen. Ze waren er niet goed van”, klinkt het.

 ??  ?? De politie liet de plek van het ongeval ‘bevriezen’, in afwachting van het parket. Voor het slachtoffe­r kwam alle hulp te laat.
FOTO BFM
De politie liet de plek van het ongeval ‘bevriezen’, in afwachting van het parket. Voor het slachtoffe­r kwam alle hulp te laat. FOTO BFM

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium