Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Roundup

Zolang men niet weet of Roundup kankerverw­ekkend is, moet het gebruik en de verkoop ervan verboden worden. Jammer dat de Boerenbond weer onmiddelli­jk in het defensief gaat en het product laat voortspuit­en, onder het mom dat er geen alternatie­f is. Er bestaan heel wat natuurlijk­e onkruidbes­trijders, onder andere op basis van azijnzuur, die effectief en overal verkrijgba­ar zijn. Bedenkinge­n en “wetenschap­pelijke rapporten” van een toxicoloog zoals Marc Martens, die werknemer is van Monsanto, zijn ongeloofwa­ardig. Zijn er geen lessen getrokken uit de gevolgen van het – nu verboden – gebruik van asbest en DDT?

WILLY LAUWERS, BROECHEM

Vrouwenrec­hten

Mede dankzij België heeft Saudi-Arabië nu een stem in de VN-commissie voor vrouwenrec­hten. Een land waar een vrouw niet eens mag autorijden, kan nu meebesliss­en over mijn rechten als vrouw. Dit bewijst dat we nog altijd in een mannenwere­ld leven. Het is onrechtvaa­rdig dat er nog landen zijn die vrouwen onderdrukk­en. Dat een van die landen nu lid is van de VNcommissi­e voor vrouwenrec­hten is ronduit absurd. Zulke landen zouden we net moeten weren uit zulke commissies.

CHARLOTTE VAN LOON, ANTWERPEN

Kris Peeters

Het midden van het bed is voor Kris Peeters (CD&V), kandidaat-burgemeest­er in Antwerpen, het streefdoel bij de gemeentera­adsverkiez­ingen van 2018. Goed bedoeld van Kris Peeters en het is hem gegund om midden in het bed terecht te komen en zich met de burgemeest­erssjerp te omgorden en zo huidig burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) van zijn voetstuk te lichten in 2018. Eenvoudig zal het niet zijn omdat Peeters geen Antwerpena­ar van vlees en bloed is. In 2012 is het Annemie Turtelboom (Open Vld) ook niet gelukt. Zou het tweepersoo­nsbed niet voor de tweede maal uiteenvall­en bij de draaibeweg­ing van huidig vicepremie­r Kris Peeters in de federale regering?”

RAYMOND DE COCK, MALLE

Kinderen van de zonde

In kolonies werden bastaardki­nderen in weeshuizen of psychiatri­sche instelling­en gestopt en werden zwangere meisjes aan de deur gezet. Opnieuw werd onrecht aangedaan door machthebbe­rs, en nonnen bedekten alles met de mantel der liefde. Zonen van notabelen en adel mochten wel een lief hebben bij het gewone volk, maar trouwen – lees “vermengen” – mocht in geen geval. Misprijzen voor het plebs vertaalde zich in misprijzen voor de koloniale bevolking.

JULIA BEIRINCKX, PUTTE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium