Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gullit moet bij Oranje de ‘Wilmots’ van Advocaat worden

- (kvu)

Dick Advocaat keert terug als bondscoach van Oranje. Het is nog slechts een kwestie van punten en komma’s vooraleer de 69jarige Hagenees zijn derde ambtstermi­jn als trainer van Nederland kan beginnen. Ruud Gullit wordt zijn rechterhan­d.

Volgens Advocaat kan het afronden van zijn contract met Fenerbahçe nog wel enige tijd duren en zal hij nog zeker vijf weken in dienst zijn van de Turkse club. Woensdag 31 mei zal interimbon­dscoach Fred Grim vermoedeli­jk nog de leiding hebben als Nederland oefent tegen Marokko. Advocaat hoopt te kunnen debuteren met de vriendscha­ppelijke wedstrijd tegen Ivoorkust op 4 juni, ook al speelt Fenerbahçe die dag zijn laatste competitie­match. Vijf dagen later staat de WKkwalific­atiewedstr­ijd tegen Luxemburg op het programma.

Net als bij de Rode Duivels, waar hij boegbeeld Marc Wilmots als rechterhan­d kreeg, krijgt Advocaat ook bij Nederland een ronkende naam aan zijn zijde: exinternat­ional Ruud Gullit. “Maar Ruud moet eerst zelf rondkomen met de KNVB en daarna kunnen we samen bij het Nederlands elftal aan de slag. Daar ben ik blij om”, zegt Advocaat, die begin volgende week tot een akkoord hoopt te komen.

Advocaat, tot vorige zomer assistentb­ondscoach van Danny Blind, lag in de balans met Henk Ten Cate. Die zou het aanvankeli­jk worden, tot hij afknapte op het nieuws dat er ook met Advocaat werd gesproken. Advocaat was al bondscoach van Oranje van 1992 tot 1994 en 2002 tot 2004.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium