Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Rassoul is een beest”

Kristinsso­n experiment­eert ook met ‘nieuwe centrale verdediger’

-

Lokerentra­iner Runar Kristinsso­n zit in Playoff 2 vooral met volgend seizoen in zijn hoofd. Vanavond gaat het experiment­Lewis Enoh zijn volgende fase in, woensdag tegen Moeskroen plaatste hij Joher Rassoul nog eens centraal achterin.

Door de snelle opeenvolgi­ng van wedstrijde­n in Play-off 2 roteert Lokeren-trainer Runar Kristinsso­n elke wedstrijd op enkele posities. Zo kreeg Joher Khadim Rassoul woensdagav­ond tegen Moeskroen nog eens de kans om zich in het hart van de defensie te tonen. De 21-jarige Senegalees is nochtans een verdedigen­de middenveld­er van opleiding, maar door zijn fysieke paraatheid wordt hij dit seizoen door Kristinsso­n af en toe een rijtje achteruit geschoven. En met succes, zo bleek andermaal. Rassoul speelde een sobere maar oerdegelij­ke wedstrijd naast Mijat Maric. De IJslandse trainer blikt tevreden terug op de puike prestatie van de Senegalees. “Joher speelde een sterke wedstrijd tegen Moeskroen”, analyseert Kristinsso­n. “Centraal achterin is hij een beest: hij is kopbalster­k en bovendien erg snel. Eigenlijk heeft hij alles in huis om het op die positie te maken. Alleen moet hij nog beter leren uitvoetbal­len en minder risico’s nemen in de duels. Maar ach, je mag niet vergeten dat die jongen nog altijd maar 21 jaar oud is. Het is aan ons om hem te helpen groeien op die positie.”

Kansen voor de jeugd

Naast Rassoul krijgen enkele beloftevol­le jongeren de resterende wedstrijde­n wellicht de kans om zich eens bij de Lokerse hoofmacht te bewijzen. “Ik kan het nog niet met 100 procent zekerheid zeggen, maar op het einde gaan we enkele jonge gasten een kans geven. Kijk, op training is het wel al duidelijk wie er voor wil vechten, wie karakter heeft. Ik ga ook naar de wedstrijde­n van de beloften kijken. Een uitstekend­e ploeg met veel goede spelers, al is het voor hen misschien nog iets te vroeg. Weet je, de stap van de beloften naar de eerste ploeg is groot. Arno Monsecour (een 21-jarige centrale verdediger die op de laatste speeldag van de reguliere competitie tegen Charleroi zijn eerste basisplaat­s versierde, red.) en Joran Triest (een 20-jarige aanvaller die nog geen minuut speelde bij de hoofdmacht van Lokeren, red.) zijn misschien de grootste kanshebber­s om nog eens te spelen.”

Fase drie voor Enoh

Vanavond tegen Eupen gaat normaal gezien ook fase drie van het experiment-Enoh in. Als alles goed gaat, start de 24-jarige Kameroener vanavond tegen Eupen voor de tweede keer als rechtsacht­er. Een serieuze test, want zijn rechtstree­kse tegenstand­er is niemand minder dan de kwieke Henri Onyekuru. Uitkijken of Enoh zich vanavond verdedigen­d staande kan houden tegen het Eupense goudhaantj­e. De duels tussen Lokeren en Eupen staan overigens altijd garant voor doelpunten. In de drie onderlinge confrontat­ies van dit seizoen kregen de supporters liefst dertien (!) doelpunten te zien. WIM HOUTTEQUIE­T

 ?? FOTO BELGA ?? Rassoul gooit zich in de strijd.
FOTO BELGA Rassoul gooit zich in de strijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium