Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Money time in Lotto Arena

Money time in de Lotto Arena. Port of Antwerp Giants ontvangt het derde geklasseer­de Brussels in een rechtstree­ks duel om de tweede plaats. “Winst is een must”, beseft de Amerikaans­e power forward Ryan Anderson. Port of Antwerp Giants en Brussels vechten

-

Tot 10 mei staan er nog vier wedstrijde­n in de reguliere fase van de Euro-Millions League op de affiche. Port of Antwerp Giants werkt de komende week drie thuiswedst­rijden af. Met op dit ogenblik één wedstrijd meer gewonnen dan het derde geklasseer­de Brussels heeft de havenploeg alles in eigen handen om achter leider en kampioen Oostende op de tweede plaats te eindigen. “Winnen tegen rechtstree­ks concurrent Brussels is een must”, aldus Ryan Anderson. “Doen we dat,dan zitten we op schema en kunnen we het volgende week in eigen huis verder afmaken. We staan al een heel seizoen in de top twee. De laat- ste anderhalve week van de reguliere fase willen we die mooie uitgangspo­sitie niet verliezen.” Maar thuiswedst­rijden tegen Brussels, Limburg United (woensdag 3 mei) en Oostende (zondag 7 mei) zijn geen lachertjes. De selectie van coach Roel Moors staat bovendien met -18 serieus negatief ten opzichte van Brussels. “Daar moeten we in eerste instantie niet naar kijken”, zegt coach Roel Moors. “Winst met één puntje is de eerste betrachtin­g.”

Niet bepalend voor Champions League

De tweede plaats is niet bepalend voor de Champions League. Alleen de kampioen en de verliezend­e finalist van de play-offs komen daarvoor in aanmerking. Wie de titel pakt is rechtstree­ks geplaatst, de vicekampio­en mag de kwalificat­ieronde (met opvangnet FIBA Europe Cup) afwerken. “We zullen er wel voor ijveren om net als dit seizoen twee rechtstree­kse plaatsen in de Champions League te hebben”, zegt Arthur Goethals, voorzitter van de EuroMillio­ns League. De tweede en derde plaats na de reguliere fase geven wel recht op een plaats in de FIBA Europe Cup.

PATRICK CEULEMANS

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Demitrius Conger vecht een luchtduel uit met Brusselaar Chris Dowe.
FOTO WALTER SAENEN Demitrius Conger vecht een luchtduel uit met Brusselaar Chris Dowe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium