Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het voetbal zoals ik het nu beleef, is straks voorbij”

Kevin Geudens wil nog zo veel mogelijk genieten van zijn laatste wedstrijde­n als prof

-

Kevin Geudens is aan zijn laatste weken bij Beerschot Wilrijk bezig. De promotie is al binnen, maar samen met zijn ploegmakke­rs wil hij nog voluit voor de titel in de eerste amateurkla­sse gaan. Voor Beerschot Wilrijk zou het de vierde titel op rij zijn.

De voorbije wedstrijde­n startte Kevin Geudens als bankzitter en moest hij zich tevredenst­ellen met enkele invalbeurt­en.

“De trainer had gezien dat ik tekenen van vermoeidhe­id vertoonde”, verklaart Geudens. “Het liep allemaal niet meer zo vlot, wat na een zwaar seizoen op mijn leeftijd niet verwonderl­ijk is. Ik had dat beetje rust nodig om straks fris aan de play-offs te kunnen beginnen. In die play-offs wil ik nog mijn steentje bijdragen om met de club de vierde titel op rij te pakken.” “Daarom is het belangrijk dat we onze laatste wedstrijd van de competitie tegen Oudenaarde winnend afsluiten. Wij willen de bonus aan punten die we hebben opgebouwd, behouden. Oudenaarde zal nog gemotiveer­d zijn, want welke voetballer kijkt er niet naar uit om een wedstrijd te spelen tegen de leider, op een goed veld, in een groot stadion en voor veel volk?” Het behalen van de titel lijkt te leven binnen de spelersgro­ep. Kevin Geudens: “Absoluut. Iedereen is er mee bezig. Zo zegt nie- mand dat we twaalf punten voorsprong tellen op Dessel, maar wel dat we een bonus van zes punten hebben. Toen we onlangs een weekend vrij hadden, maakte de trainer daarvan gebruik om reeds een mini-voorbereid­ing op de playoffs in te lassen. Voor onze tegenstrev­ers in de nacompetit­ie staat enkel prestige op het spel, terwijl wij voluit voor de titel gaan. De drie andere ploegen zullen meer dan ooit van Beerschot Wilrijk willen winnen. Onze goede voorbereid­ing op de eindronde zal ons zeker voordeel opleveren. Ik verwacht dat we vaak het verschil zullen kunnen maken tijdens het laatste halfuur van de wedstrijd, als het bobijntje bij de tegenstrev­er afloopt en wij nog kunnen doordrukke­n. De eerste wedstrijde­n worden belangrijk. Winnen we die, dan breekt de tegenstand helemaal. Bovendien deden we gedurende het hele seizoen het nodige vertrouwen op.”

Heb je al plannen voor na je voetbalcar­rière?

“Ik laat alles een beetje op me afkomen en ben momenteel niet echt zoekende. Rust nemen en van de vakantie genieten met vrouw en kinderen is het enige plan dat ik heb. En nog even genieten van de momenten dat ik het veld oploop, want ik besef dat het voetbal zoals ik het nu nog beleef, straks voorbij zal zijn.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium