Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doodjammer dat ik zelf niets meer kan bijbrengen”

Romeo Van Dessel moet met spier scheur verstek geven voor titelmatch

- KRISTOF SOMERS

De man met de grootste individuel­e klasse bij Berchem is zonder twijfel Romeo Van Dessel. Vier jaar nadat hij overkwam van Dender, krijgt het verhaal van de 28jarige middenveld­er echter geen happy end. Van Dessel kwam na heel wat blessurele­ed de afgelopen weken toch weer boven water, maar moet de titelmatch tegen Cappellen door een spierscheu­r aan zich laten voorbijgaa­n.

“Het gaat vies zijn”, knikt Van Dessel. “In wat mijn afscheidsw­edstrijd moest zijn, kan ik zelf niet meedoen en dat steekt behoorlijk hard. Toch ben ik blij dat ik aan het einde van het seizoen nog drie keer een mooie invalbeurt kon maken. Tegen Zwarte Leeuw pikte ik nog mijn doelpuntje mee, maar zondag zal ik de ploeg niets meer kunnen bijbrengen.”

Afzwaaien met de titel blijft wel nog mogelijk. Romeo Van Dessel: “Mooier dan dat kan het inderdaad niet worden. We mogen tegen Cappellen natuurlijk niet de fout maken om te denken dat het zo gemakkelij­k zal lopen als in de voorbije twee weken. Maar met dezelfde mentalitei­t gaan we er zeker kort bij zijn. De ploeg heeft tot nog toe telkens gedaan wat nodig was, we kunnen met vertrouwen naar zondag toeleven.”

Start jouw aangekondi­gd afscheid meteen na de match van zondag?

“Door die nieuwe blessure ligt het voetbal nu al stil voor mij. De eerste voorbereid­ingen voor mijn reis zijn al langer begonnen, maar na zondag zal ik er nog meer energie in kunnen steken. Op 31 augustus gaat het onherroepe­lijk richting Australië. Verder wil ik nog niet te veel plannen maken. Ik kan tijdens mijn periode down under nog wel beslissen wat ik de volgende maanden ga doen.”

Je sabbatperi­ode duurt een jaar. Is een terugkeer naar het voetbal volledig uitgeslote­n?

“( twijfelt) Voor die drie invalbeurt­en was ik ervan overtuigd dat ik volledig ging stoppen. Alleen, het gevoel weer te genieten van het spelletje, betekende heel veel. Maar ja, dan viel ik opnieuw uit en dat was toch een domper. Ga ik na dat jaar weer ergens aan de slag? Eerlijk, ik weet het niet. In elk geval is het niet uitgeslote­n.”

Als je terugblikt op je carrière: waarop ben je dan het meeste trots?

“Ik denk op het parcours dat ik bij KV Mechelen aflegde. Ik heb er een degelijk niveau gehaald en maakte er de campagne mee die tot de bekerfinal­e leidde. Blessures zijn mij blijven achtervolg­en, maar ik durf te zeggen dat ik ook geluk heb gehad. Dat ik de capaciteit­en had en in eerste klasse heb gespeeld. En daarnaast overheerst vooral dankbaarhe­id richting Berchem. Bij geen enkele andere club zou ik in mijn situatie op die manier omarmd zijn geweest dan aan het Rooi.”

Ploegnieuw­s: op Van Dessel (spierscheu­r) en Faes (enkel) na is iedereen beschikbaa­r. De Bruyn en Audenaert spelen met de beloften, maar zijn ook opgenomen in de ruime kern. Kern: Appels, Ledent, Djoum, Vande Velde, De WIlde, Addo, Van Minnebrugg­en, Nwokoro, Audenaert, Absisan, Mauro, Verstraete­n, Carrez, De Bruyn, Hairemans, Zorbo, Van Kruijssen.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Romeo Van Dessel viert een zege eerder dit seizoen met enkele jeugdige Berchemsup­porters. Van Dessel hoopt dat zijn ploegmaats zondag de titel pakken.
FOTO TOM GOYVAERTS Romeo Van Dessel viert een zege eerder dit seizoen met enkele jeugdige Berchemsup­porters. Van Dessel hoopt dat zijn ploegmaats zondag de titel pakken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium