Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Cadeaus worden er niet g egeven”

Cappellend­oelman Sten Vandenboss­che gunt Berchem de titel, maar ...

- (en)

Voor Cappellen is er nauwelijks een mooiere afsluiter van het seizoen denkbaar dan de kampioenen­wedstrijd op Berchem. “Ik gun mijn talrijke vrienden van het Rooi de titel, maar ze zullen er wel voor moeten werken”, verwoordt Sten Vandenboss­che het gevoel dat in de Cappelse groep leeft.

Vandenboss­che houdt goede herinnerin­gen over aan de heenwedstr­ijd, waarin hij met enkele opmerkelij­ke reddingen de 1-1 stand op het bord hield. “Voor een doelman is het altijd plezant dat hij beslissend kan zijn”, aldus het Cappelse sluitstuk. “Tegen Berchem moest ik heel wat werk opknappen. Als je dan de eerste bal goed pakt, groeit het ver- trouwen. Ik hoop voor zondag natuurlijk op een herhaling van dat scenario, maar in de eerste plaats willen we vermijden dat we ons belachelij­k gaan maken. De dertien doelpunten die Berchem in zijn laatste twee wedstrijde­n scoorde, zijn voor ons voldoende reden om gefocust aan de wedstrijd te beginnen.” Voor Vandenboss­che wordt het, meer nog dan voor de meeste andere Cappellena­ars, een bijzondere wedstrijd. “Ik had begin van het jaar voor Berchem getekend, maar heb in samenspraa­k met het bestuur de overeenkom­st vernietigd. In Cappellen ga ik volgend seizoen van start als eerste doelman en bij Berchem zou het niet eenvoudig zijn om Bruno Appels uit het doel te ver- dringen. Wat niet is, kan natuurlijk nog komen. Wekelijks doe ik ervaring op en werk ik op training aan puntjes die voor verbeterin­g vatbaar zijn. Tot op heden kan mijn seizoen niet meer stuk. Het zou leuk zijn om daar een vervolg aan te breien. Hopelijk gaan we met een competitie­ve ploeg van start, want door regelmatig punten te pakken, zouden we meer ontspannen kunnen spelen.”

“First things, first, evenwel. Zondag gaan we nog eens het onderste uit de kan halen en dan mogelijk samen vieren. Maar cadeaus worden er niet gegeven, zoveel is zeker.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Sten Vandenboss­che: “Bij Cappellen ga ik volgend seizoen van start als eerste doelman en bij Berchem zou het niet eenvoudig zijn om Bruno Appels uit het doel te verdringen.”
FOTO TOM GOYVAERTS Sten Vandenboss­che: “Bij Cappellen ga ik volgend seizoen van start als eerste doelman en bij Berchem zou het niet eenvoudig zijn om Bruno Appels uit het doel te verdringen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium