Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik maakte al veel vorderinge­n”

Junior Sander Peeters rijdt voor het eerst in eigen gemeente

-

De traditione­le 1 mei prijs in Hoboken trekt al sinds verschille­nde jaren de kaart van de jeugd. Dat is dit jaar niet anders. In de wedstrijd voor juniores maakt eerstejaar­s Sander Peeters zijn debuut in eigen woonplaats.

“Daar komt toch enige zenuwachti­gheid bij kijken”, geeft de 16-jarige renner van Steeds Vooraan Kontich eerlijk toe. “Er zullen zeker heel wat mensen langs de kant van de weg staan die mijn prestatie aandachtig zullen bekijken. Ik wil niemand ontgoochel­en. Ik ben pas vorig jaar als tweedejaar­snieuwelin­g met wielrennen gestart. Het begin was moeilijk omdat ik tegenover de anderen minstens een jaartje achterstan­d had. Gaandeweg het seizoen is het fel gebeterd en op het einde kon ik in de finale soms al mijn mannetje staan. Een toptienpla­ats zat er nog niet in, maar ik zat er niet ver meer af.”

Bij de overstap naar de juniores was het uiteraard opnieuw aanpassen. “Tijdens de eerste weekends moest ik inderdaad opnieuw wat wennen. De voorbije halve maand heb ik veel verbeterin­g gemerkt. Vorige week bijvoorbee­ld eindigde ik in Retie-Schoonbroe­k voor de eerste keer dit seizoen bij de eerste twintig. Als ik dat maandag voor eigen supporters opnieuw kan realiseren, of misschien zelfs nog een beetje verbeteren, zal ik best tevreden zijn. Al zal niet de uitslag op zich, maar wel het gevoel dat ik achteraf overhoud aan een wedstrijd voor eigen publiek, nog belangrijk­er zijn. Hoe dan ook hoop ik dit seizoen nog veel bij te leren en ervaring op te doen. In de zomermaand­en ga ik vakantiewe­rk doen, want fietsen kost nu eenmaal een pak geld. Volgend jaar hoop ik eens een heel seizoen lang me volledig te kunnen focussen op het wielrennen.”

Memorial Marcel Janssens

Voor de wedstrijd van de juniores, die om 15.30 uur start, is er de vierentwin­tigste editie van de Memorial Marcel Janssens voor nieuweling­en. Dat is dit jaar een interclubw­edstrijd waar vierentwin­tig teams aan zullen deelnemen. Zij rijden twee grote ronden en vijf plaatselij­ke ronden over een totale afstand van 80 km. Die wedstrijd start om 13.30 uur.

(kle)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium