Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik vertrouw hen voor 100 procent”

- (jas)

Het verhaal van het politiegew­eld roept op sociale media ook scepsis op, maar lyceumdire­cteur Dennis Verdonck blijft lijnrecht achter zijn leerlingen en zijn leerkracht­en staan. “Ik vertrouw hen voor 100 procent.”

Een deel van de publieke opinie trekt het verhaal van de studenten in twijfel. Volgens velen moet er wel een aanleiding zijn geweest voor het optreden van de politie. “Want waar rook is, is vuur”, klinkt het. Maar daar is geen sprake van, zegt directeur Dennis Verdonck van het Stedelijk Lyceum Lakbors. “Mijn leerkracht­en waren erbij toen een team agenten onze leerlingen aanviel. Er was geen aanleiding voor het agressieve politieopt­reden, er was geen sprake van provocatie. Ik ken mijn leerlingen, ik ken ze goed. Ze zijn het slachtoffe­r van zinloos geweld.”

“Bovendien, als er iets zou zijn gebeurd dat het politieopt­reden zou rechtvaard­igen, had de politie wel een proces-verbaal opgemaakt. Dat is niet gebeurd. Niet bij het eerste, en ook niet bij het tweede incident. Als de politie in eerste instantie dan ook nog weigert om onze klacht te aanvaarden, kan je je toch vragen stellen bij wat er zich heeft afgespeeld. Onze leerlingen zijn hier het slachtoffe­r, dat is absoluut zeker.” De Belgische ambassade volgt het dossier verder op samen met de Portugese autoriteit­en. “Maar voorlopig hebben we nog geen nieuwe informatie ontvangen”, zegt Michael Mareel, woordvoerd­er bij Buitenland­se Zaken.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Dennis Verdonck: “Mijn leerlingen zijn slachtoffe­r.”
FOTO WALTER SAENEN Dennis Verdonck: “Mijn leerlingen zijn slachtoffe­r.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium