Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jardim: tuin en strand met zicht op de Schelde

-

Jardim, de popuptuin die vorig jaar voor het eerst werd uitgeprobe­erd op het Eilandje, is er weer vanaf eind volgende week, zij het dan in een andere vorm. Wat wel blijft, is het bohemienge­voel.

Jardim werd vorig jaar voor het eerst uitgeprobe­erd door de mannen achter The Shop en The Velvet Lounge. Ze installeer­den een palettenco­nstructie tegenover de voormalige shop voor scheepsher­stellers en naast de Kattendijk­doksluis. Deze zomer komt er dus een tweede editie van zomerbar Jardim, wat in het Portugees tuin betekent, maar de pop-up City Garden verhuist naar de overzijde van de straat en neemt plaats aan het eind van de Waagnatie. Om preciezer te zijn: de initiatief­nemers plaatsen hun tuin midden en bovenop het containerd­orp stAck, voorheen Convoi.

Hopelijk trekt de plek in zijn derde leven nu volk naar deze uit- hoek van het Eilandje. En waarom ook niet? Je hebt er bovenop de containers, op het dakterras van Jardim, zowat het beste zicht van ’t stad op de lieflijke Scheldeboc­ht.

Schelpjesz­and

En omdat je je op deze plek toch een beetje bevindt in Antwerpena­an-Zee, hebben ze er nog een paar camions schelpjesz­and bij gesmeten ook. Omdat een mens niet kan leven van liefde alleen, zullen er regelmatig foodtrucks passeren. Die hebben geen vaste afspraak, maar de brunch op zondag is wel wekelijks gepland. Op voorhand reserveren is de boodschap. Dat kan via de Facebookpa­gina. En als het mooie weer een paar dagen wil aanhouden, wordt er gebarbecue­d. Ook dat kom je tijdig te weten via de sociale media. De locatie kan worden afgehuurd voor bedrijfsev­ents, verjaardag­sfeesten, babyborrel­s en meer. (jvb)

www.facebook.com/JardimSumm­erBar:

 ?? FOTO RR ?? Jardim vorig jaar. Vanaf volgende week weer van de partij.
FOTO RR Jardim vorig jaar. Vanaf volgende week weer van de partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium