Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alles moet wijken voor Berchem”

De Limburger

-

Mario Schilderma­ns (44) uit As is ongetwijfe­ld een van de trouwste supporters. Hij legt wekelijks heel wat kilometers af om de wedstrijde­n bij te wonen.

Zo’n twintig jaar geleden verhuisde Mario samen met zijn familie terug naar Limburg, waar hij oorspronke­lijk vandaan kwam. Zijn broer, ook een hevig Berchemfan, bleef wel in Antwerpen wonen. Ondanks de verre afstand miste Mario dit seizoen nog geen enkele thuiswedst­rijd. Elke zondag vertrekt hij om 9u ’s ochtends, om niets van de wedstrijd te moeten missen. “We hebben maar één auto, dus meestal ga ik met de fiets naar het station om daar de trein te nemen naar Berchem”, zegt Mario. “Dat zijn lange dagen, maar dat heb ik er voor over. Mijn vrouw begrijpt het ondertusse­n ook wel. Ik was al een hevige voetbalfan toen ik haar leerde kennen en ze is zelf ook liefhebber van de sport. Thuis weten ze al dat op zondag alles moet wijken voor Berchem Sport.”

Speciale wedstrijd

Ook nu zondag vertrekt Mario om 9u stipt alleen richting wat voor hem heilige grond is. “Ik heb toch wel wat stress”, geeft hij toe. “Het is dan ook een erg belangrijk moment. Maar ik reken op de overwinnin­g. Ik heb alvast een slaapplek voorzien bij mijn broer. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen, dus het wordt hoe dan ook een speciale dag. De sfeer zal er sowieso inzitten, dat is trouwens altijd het geval op Berchem. Toen we begin deze eeuw tot in de provincial­e reeksen waren weggezakt, was dat op sportief vlak een absoluut dieptepunt, maar ook dan was de sfeer tijdens de wedstrijde­n nog steeds onbeschrij­felijk.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Mario (44) en zoontje Jorn (9). “Het wordt een belangrijk­e en speciale dag.”
FOTO SERGE MINTEN Mario (44) en zoontje Jorn (9). “Het wordt een belangrijk­e en speciale dag.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium