Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Respect voor elkaars kleuren”

- LAURA DE BACKER

Fanny De Laet (52) en Eddy Van Mol (54) zijn beiden trouwe Berchemsup­porters. Hun partners zijn fans van Antwerp.

Fanny De Laet is kind aan huis bij Berchem Sport. Haar partner Willy Wuyts (71) gaat al 65 jaar naar Antwerp kijken. Bij Eddy Van Mol en Gerda Suykerbuyk (52) is dat juist omgekeerd. Hij volgt Berchem Sport al veertig jaar lang op de voet, zij mist geen enkele wedstrijd van de club uit DeurneNoor­d.

Thuisgevoe­l

“Wij gaan elk weekend naar het voetbal kijken”, zegt Gerda. “Het is dit seizoen al gebeurd dat we rechtstree­ks van een thuiswedst­rijd van Berchem naar het supporters­café van Antwerp gingen, om van daaruit te vertrekken naar de wedstrijd van roodwit”, zegt haar partner Eddy. “We voelen ons allebei thuis bij de ander zijn club.” Ook Antwerpsup­porter Willy komt geregeld naar een wedstrijd van Berchem kijken.

“Ik zal nooit de kleuren van een andere club dan Antwerp dragen, maar ik heb zeker veel sympathie voor Berchem. Ik voel me hier thuis. Ik respecteer Berchem Sport en de supporters.” Dat geldt ook voor Fanny. “Ik ga wel eens mee naar een wedstrijd op de Bosuil, omdat ik een voetballie­fhebber ben. Maar Berchem blijft mijn club. Ik kom hier al sinds mijn jonge jaren.”

Wij en zij

Ook zondag zijn beide koppels erbij. “Wij zijn met Antwerp al kampioen, nu is het aan Berchem”, zegt Gerda. “Het zou fijn zijn moest het lukken zondag, dan promoveren zowel wij als zij”, voegt Eddy toe. “Je hoort het”, glimlacht Willy. “Wij en zij. Er is nog altijd een verschil tussen je eigen club en die van je partner.”

 ??  ?? Fanny (52), Willy (71), Eddy (54) en Gerda (52). “Antwerp is al kampioen, nu Berchem nog.”
Fanny (52), Willy (71), Eddy (54) en Gerda (52). “Antwerp is al kampioen, nu Berchem nog.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium