Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De sfeer zal er goed inzitten”

-

Elke wedstrijd kleuren de leden van Oud Geel Crew de tribune mee geelzwart met hun gebreide sjaals.

b

Een officiële supporters­club zijn ze niet, maar ze hebben wel hun eigen vlag en stickers. Het handelsmer­k van de Oud Geel Crew? Geel-zwarte sjaals, gebreid door de moeder van Christiaan (36). “Oud Geel Crew is oorspronke­lijk ontstaan als grapje”, zegt Peter De Saegher (36). “Christiaan was de eerste die met een gebreide sjaal naar de wedstrijde­n kwam, waarna wij hem er dan op wezen dat de sjaal eigenlijk niet van écht gele wol was gemaakt. Toen haalde Christiaan de fameuze leuze ‘dat is gewoon oud geel’ boven en die zin is blijven hangen.”

Open armen

Hoe iemand zo’n sjaal kan verdienen? “Je moet toch wel een zeker engagement ten opzichte van de club tonen. Je krijgt natuurlijk niet zomaar een sjaal van de mama van Christiaan”, verduideli­jkt Hans Maenhout (35). “De procedure om een sjaal aan te vragen kan ook niet mondeling gebeuren. Ik aanvaard enkel verzoeken via e-mail, zodat ik die kan doorsturen naar mijn moeder”, lacht Christiaan. “Ons clubje is zeker niet officieel of georganise­erd, maar het is natuurlijk wel leuk dat de andere supporters ons met open armen hebben ontvangen.”

Drie uur op voorhand

Ook zondag staat de Oud Geel Crew met vlag en sjaals in de spionkop. “De sfeer zal er sowieso inzitten”, weet Christiaan. “Je voelt aan alles dat Berchem ooit een grote club was. Nu zondag zijn we hier al drie uur op voorhand, om de spelers een hart onder de riem te steken.”

 ??  ?? Hans (35), Christiaan (36) en Peter (36). “Je merkt aan alles dat Berchem een grote club was.”
Hans (35), Christiaan (36) en Peter (36). “Je merkt aan alles dat Berchem een grote club was.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium