Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Als de titel maar een troostprij­s is

Kampioen Bayern is niet tevreden na gemiste glorie in beker en Champions League

- (jug)

Went het? Bayern München kroonde zich voor de 27e keer – voor het vijfde seizoen op rij – tot Duits kampioen na een 06zege tegen Wolfsburg. Het feest leek niet eens meer uitbundig. Vooral niet omdat de Rekordmeis­ter liever had geschitter­d in de Champions League en de Duitse beker wou winnen. Dat mislukte.

Vanop Braunschwe­ig, de luchthaven nabij Wolfsburg, worden geen nachtvluch­ten toegestaan. Bayern knalde er dus snel zes binnen bijdoelman Koen Casteels en vierde toen ietwat inderhaast de titel om snel weer te kunnen vertrekken naar München. En ook daar waren al bitter weinig festivitei­ten voorzien. Dat lag natuurlijk ook aan RB Leipzig, de enige overgeblev­en concurrent, dat onverwacht 0-0 speelde tegen Ingolstadt, waardoor de Beierse titel net iets vroeger kwam dan voorzien.

“We speelden het beste voetbal en zijn de verdiende kampioen”, reageerde trainer Carlo Ancelotti. De 58-jarige Italiaan volgde Pep Guardiola op en ook voor hem is een landstitel al wat gewoontjes. Ancelotti vierde eerder al met AC Milan, Chelsea en PSG. Daarom had Bayern hogere doelen gesteld. Liefst de treble, maar in de Champions League gingen ze er (onterecht) uit tegen Real Madrid en in de halve finales van de beker was Dortmund te sterk.

“Ach, de treble”, counterde voorzitter Karl-Heinz Rumenigge. “Sinds kort wordt dat hier altijd geëist, maar Bayern als club is 117 jaar oud en in die periode is dat maar een keer gelukt: in 2013. Wij hebben echt niet de arrogantie te geloven dat zoiets elk jaar kan. We wilden een goed seizoen spelen en dat is gelukt.”

De Bundesliga, een van de sterkste competitie­s ter wereld, zo domineren blijft groots. Maar het wordt toch zo voorspelba­ar. “De landstitel is de meest eerlijke prijs die er is”, vervolgde Rumenigge. “En als je kampioen speelt voor de vijfde keer op rij dan is dat uitzonderl­ijk. Daar móét je van genieten.”

Volgend jaar meer jeugd

Voor volgend jaar worden de doelen alweer bijgesteld. Ancelotti liet oude krijgers als Robben en Ribery weer optimaal renderen, maar volgend jaar wil Bayern meer jeugd aan het werk zien. Talenten als Renato Sanchez en Joshua Kimmich kwamen niet genoeg uit de verf. En wat als Robert Lewandowsk­i plots naar Real Madrid vertrekt? In Engeland denken ze dan dat Bayern wel eens voor Romelu Lukaku zou kunnen gaan. Maar eerst dus de kampioenen­schaal in ontvangst nemen. Op 20 mei, na de laatste speeldag tegen Freiburg. Dan is er misschien toch nog tijd voor een knalfeestj­e.

 ?? FOTO AFP ?? Coach Ancelloti en zijn ploeg vieren de titel ietwat ingetogen.
FOTO AFP Coach Ancelloti en zijn ploeg vieren de titel ietwat ingetogen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium