Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was voor mezelf ook een verrassing”

Yan De Maeyer voor het eerst aan de aftrap

-

Nadat vorig weekend op Koksijde doelman Quintijn Steelant voor de eerste keer aan de aftrap verscheen, was het zaterdag aan Yan De Maeyer om zijn officieel debuut te maken voor Beerschot Wilrijk.

“Het was ook voor mezelf deels een verrassing”, aldus een tevreden De Maeyer. “De trainer stelde me pas vlak voor de wedstrijd op de hoogte dat ik zou mogen starten. Vooraf heeft hij me niets gezegd, hoewel ik achteraf bekeken tijdens de trainingen van de voorbije week had kunnen afleiden dat ik zou spelen. Ik zie dit als een beloning, omdat ik na mijn blessure hard ben blijven werken. Ik moet ook mijn ploegmakke­rs bedanken. Zij hebben mij tijdens moeilijke periodes altijd blijven steunen.”

“Ik zat goed in de match en ben, ondanks enkele verkeerde ballen, dan ook tevreden over mijn eerste helft. Samen de hele ploeg startte ik gretig, maar een doelpunt bleef uit. Na de rust trapte ik al snel op mijn adem en voelde ik vrij vlug

dat ik door mijn beste krachten heen zat, zodat een vervanging zich opdrong.

Zo zie je maar dat een wedstrijd spelen op dit niveau nog iets anders is dan enkel hard trainen. Uiteindeli­jk wonnen we verdiend en werden we beloond voor onze aanvallend­e instelling. Uiteraard hoop ik nog op speelminut­en waar ik ook hard zal voor blijven werken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium