Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nu zonder veel pit, straks scherp in de eindronde”

El Jattari en Nesen bezorgen erg tamme Merksemnar­en nog logische zege

- STIJN DRUANT

City Pirates heeft in het eigen Jef Mermanssta­dion zonder bravoure of knetterend vuurwerk afscheid genomen van de reguliere competitie. De Merksemnar­en zetten degradant Helson al bij al makkelijk opzij, maar de mannen van coach Yves Van Heurck zullen in de eindronde uit een heel ander vaatje moeten tappen.

Coach Yves Van Heurck zette sterkhoude­r en titularis Dimitri Nesen op de bank en had daar zo zijn redenen voor. “Dimitri vroeg en kreeg rust, zeker na zijn play-offwedstri­jden met (zaalvoetba­lclub) FT Antwerpen. Het pakte goed uit”, verwees Van Heurck naar de fraaie streep in het ultieme slot van de aanvallend­e middenveld­er. Maar op dat moment had City Pirates ons al negentig minuten opgezadeld met een redelijk vervelende namiddag. Even leek het de goede kant op te gaan toen El Jattari al na twintig minuten de 1-0 mocht binnenlope­n, maar dat bleek slechts een utopie.

“Misschien zat er wat vermoeidhe­id in de benen, want de coach legt ons toch wel een stevige voorbereid­ing op met vele boslopen met de eindronde in zicht”, zei El Jattari, die zelf eindelijk nog eens kon scoren. Net op tijd, want de eindronde loert om de hoek. “Het was al vijf wedstrijde­n geleden, maar nu zit ik toch aan tien competitie­goals. In de wedstrijd zat niet veel pit. Maar we zullen scherp zijn in de eindronde, daar mag iedereen zeker van zijn. Zondag waren we nog moeilijk te motiveren, maar toch zullen we er staan. Hopelijk spelen we thuis, altijd een voordeel voor ons team, zeker omdat we hier dit seizoen nauwelijks punten lieten liggen”, besloot de aalvlugge spits van de Merksemnar­en.

En wat gezegd van Dimitri Nesen? De kwieke balvirtuoo­s zat te zonnen in de dug-out toen Van Zantvoort geblesseer­d uitviel. Nesen scoorde de 2-0.

“Ik had rust gevraagd, en normaal zou ik zelfs niet spelen”, zei Nesen. “Het was makkelijk voetballen, want Helson toonde weinig tot geen grinta. Nu zit ik aan elf goals en zo'n twintig assists”, rekende Nesen.

“Na deze dramatisch­e wedstrijd telt nu echt alleen maar de eindronde. Die wordt heel belangrijk voor deze club, die een reeks hoger thuishoort, net als de spelers. Ik wil graag hoger, ja, maar dat geldt echt wel voor iedereen. De loting zal veel bepalen, zeker als we thuis aan de slag mogen. Ik geef ons een goeie kans om het te halen, maar dan zullen de mentalitei­t, wilskracht en de kwaliteit helemaal aanwezig moeten zijn”, besloot Nesen.

 ??  ?? Mohamed El Jattari en Jente Daniels.
FOTO TOM GOYVAERTS/
GMAX AGENCY
Mohamed El Jattari en Jente Daniels. FOTO TOM GOYVAERTS/ GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium