Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Boonen neemt af scheid met een dansje

-

Drie weken na ParijsRoub­aix heeft Tom Boonen zaterdag met een eigen criterium in Mol zijn laatste koerskilom­eters gereden én gewonnen

Tienduizen­d toeschouwe­rs zagen Boonen na één uur en vijf minuten toertjes draaien rond het Zilvermeer solo over de finish komen. Wereldkamp­ioen Peter Sagan werd tweede, Marcel Kittel derde. De wederoptre­dende Philippe Gilbert werd vierde. Eerder had Johan Museeuw de wedstrijd voor ex-profs gewonnen, Erik Zabel werd tweede.

“Ik ben zogezegd al drie weken gestopt. Maar ik heb sinds Parijs - Roubaix nog geen seconde stilgezete­n. Die rust was er alleen op papier. Het is alsof alle mensen die ik ken de voorbije drie weken dachten dat het eens tijd was om mij op te bellen. Mijn telefoon heeft niet stilgestaa­n. Ik was eerst geen voorstande­r van zo’n afscheidsk­oers, maar ik heb mij heel hard geamuseerd. Het was indruk- wekkend. Die laatste ronde had ik overal kippenvel. Iedereen was zo enthousias­t. Speciaal. Ik besef nu meer dan op de piste van Parijs-Roubaix dat ik gestopt ben met koersen. Maandag ben ik ook voor het eerst in mijn leven werkloos. Dat wordt vreemd. Ik heb mij voorgenome­n om in de maand mei niks te plannen”, aldus Boonen, die het op het podium op een dansen zette en een rode autoracehe­lm, versierd door Jeroom, als afscheidsc­adeau kreeg van zijn ploegmaats.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium