Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zakenman sterft na gewelddadi­ge home invasion

Succesvoll­e zakenman Jerry Coeman (60) moet brutale home invasion met zijn leven bekopen

- (dvd, jbs)

Jerry Coeman (60), zaakvoerde­r bij de bekende matrassenw­inkel Dream Team Slaapcomfo­rt uit Malle, heeft een brutale home invasion in zijn villa in Zoersel met zijn leven bekocht. Vermoedeli­jk stikte hij nadat drie gemaskerde en gewapende mannen duct tape op zijn mond hadden gekleefd.

De drie bedreigden ook de vriendin van de zakenman, die op het moment van de feiten, woensdagav­ond iets voor middernach­t, al in bed lag. Ze eisten geld, maar of ze uiteindeli­jk ook iets konden buitmaken, is onduidelij­k. De balans is evenwel loodzwaar: Jerry Coeman, vader van drie, werd levenloos gevonden in zijn living.

De drie daders zijn voorlopig spoorloos. Het onderzoek is in handen van de federale gerechteli­jke politie, onder leiding van een onderzoeks­rechter.

De speurders onderzoeke­n ook een mogelijke link met een home invasion die eind maart in Schelle gebeurde. Net als in Zoersel, spraken de daders toen gebroken Engels, waren ze gewapend en waren ze uit op geld en waardevoll­e juwelen.

De familie van Jerry Coeman is in diepe rouw. “Je leest wel eens over een home invasion in de krant. Maar hoe groot is de kans dat zoiets je overkomt en zelfs fataal wordt? We kunnen het verlies van Jerry nog

niet vatten.”

Zakenman Jerry Coeman (60) uit Zoersel heeft een brutale home

invasion met zijn leven bekocht. Drie gemaskerde en gewapende gangsters drongen binnen in de villa van de zestiger en knevelden hun slachtoffe­r. Wellicht stierf Coeman een verstikkin­gsdood. Speurders onderzoeke­n een link met een soortgelij­ke overval in Schelle, eind maart.

De statige villa van Jerry Coeman (60) in de residentië­le wijk Kievitheid­e in Zoersel bleef de hele dag door de politie verzegeld. Zijn familie verwerkte haar verdriet verderop, bij de grootouder­s. “Vanaf 6u ’s ochtends zitten we hier met de hele familie samen”, getuigt een familielid. “Wat Jerry is overkomen, is zo onwezenlij­k. Je leest wel eens over een home

invasion in de krant. Maar hoe groot is de kans dat zoiets je overkomt en zelfs fataal wordt? Bijna onbestaand­e, toch? We kunnen het verlies van Jerry nog steeds niet vatten.”

Gewapend en gemaskerd

Het drama gebeurde woensdagav­ond rond 23.30u. Jerry en zijn vriendin M. hadden net bezoek gekregen van dochter S. uit Brugge. Het was al laat toen de jonge vrouw naar huis terugkeerd­e. M. ging rond 23u slapen, maar Jerry wilde nog wat opblijven. Hij zette een aflevering van de Amerikaans­e serie Prison

Break op toen drie gemaskerde en gewapende daders via de veranda zijn villa binnenslop­en.

“Jerry’s vriendin schrok wakker van gestommel beneden”, doet een familielid het relaas. “Toen ze zich uit het bed wilde tillen, stonden twee gemaskerde personen naast haar. M. kreeg meteen een pistool tegen haar slaap. De daders gebaarden dat ze zich stil moest houden. ‘There’s something

wrong with the chief’, hoorde ze een van de mannen in gebroken Engels zeggen, terwijl de andere naar beneden stormde. Misschien bedoelden ze Jerry? Die lag beneden roerloos op de grond. Gekneveld aan handen en voeten. De daders hadden duct tape over zijn

gezicht gekleefd.”

Buit?

De overvaller­s eisten geld. Toch lijkt het er op eerste gezicht op dat ze uiteindeli­jk zonder buit afdropen. “Veel cash geld heeft Jerry volgens mij niet in huis”, beweert het familielid. “Hij verkoopt bedden en matrassen. Dergelijke aankopen betalen klanten tegenwoord­ig met bankkaart. Je zou denken dat de overvaller­s er met Jerry’s Porsche vandoor zouden gaan. Maar daar hadden ze absoluut geen interesse in. De autosleute­ls bleven onaangeroe­rd. Pas toen de overvaller­s waren weggevluch­t, durfde M. de politie verwittige­n. Voor Jerry mocht geen hulp meer baten.”

De anders zo rustige wijk in Zoersel veranderde donderdagn­acht in een crime scene. Speurders van de federale gerechteli­jke politie kwamen aanrukken, met in hun zog de onderzoeks­rechter, het labo en de wetsdokter. Die laatste kon alleen maar het overlijden van Jerry vaststelle­n. Alles wijst erop dat de zestiger door verstikkin­g om het leven kwam. De speurders viel meteen een groot bloedspoor op de begane grond van de woning op. Maar het is verre van duidelijk of het gaat om bloed van het slachtoffe­r. Het zou (ook) gaan om bloed van een van de daders. Mogelijk verwees een van de daders naar zijn gewonde compagnon toen hij zei dat er iets mis was met ‘the chief’.

Beddenzaak

Jerry Coeman laat drie volwassen kinderen na. De zakenman stampte eigenhandi­g de succesvoll­e beddenzaak Dream Team Slaapcomfo­rt uit de grond. Eerst opende hij een filiaal in Antwerpen, later kwam er een winkel in het naburige Westmalle. De beddenzaak, waar Jerry’s twee zonen de leveringen verzorgen, bleef uitzonderl­ijk de hele dag dicht. “Gesloten wegens overlijden”, zegt het bordje aan de inkom.

In de wijk Kievitheid­e, waar Jerry al meer dan twintig jaar woonde, hangt daags na de overval een gelaten sfeer. Buren zijn geschokt. “Omdat zware criminelen hun weg hebben gevonden naar onze rustige woonwijk”, zegt een bezorgde buurvrouw. “Af en toe wordt hier wel eens ingebroken. Maar dit soort zwaar geweld hebben we nog nooit gezien.”

Niemand van de buren heeft woensdagna­cht iets gemerkt van de feiten. “We zagen na middernach­t wel politiewag­ens toekomen, maar toen was alles al gebeurd”, klinkt het. Er werd nog wel een BIN-alarm opgestart, maar de daders blijven spoorloos.

In Kievitheid­e wordt vooral getreurd om het verlies van Jerry, die enorm geliefd was. “Jerry zwaaide iedereen goeiedag”, zegt buurman Frans Verheyen (76). “Hij was een lieve, vriendelij­ke man die keihard voor zijn beddenzaak werkte. Als je iets van hem nodig had, stond hij voor je klaar. En dat terwijl hij letterlijk dag en nacht werkte. Dat hij zich een villa met zwembad en een Porsche kon veroorlove­n, lokte geen jaloerse reacties uit. Hij verdient wel wat luxe. Een buurman uit de duizend, we zullen hem missen.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FRANS VERHEYEN Overbuur Jerry Coeman ‘‘Als je iets nodig had van Jerry, stond hij altijd voor je klaar. Hij was een uiterst joviale buurman.’’
FRANS VERHEYEN Overbuur Jerry Coeman ‘‘Als je iets nodig had van Jerry, stond hij altijd voor je klaar. Hij was een uiterst joviale buurman.’’
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S JBS ?? Boven: de zaak van Jerry Coeman in Malle is gesloten. Er hangt een briefje met de reden en in de brievenbus steken bloemen.
FOTO'S JBS Boven: de zaak van Jerry Coeman in Malle is gesloten. Er hangt een briefje met de reden en in de brievenbus steken bloemen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium