Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Toen hij werd weggesleep­t”

-

foto’s van het lijk van Stijn Saelens hoeft hij niet te zien.

De deskundige­n toonden die gruwelijke foto’s gisteren. André Gyselbrech­t keek geen enkel moment weg. Schoonzoon of niet: het leek niets van emotie bij de huisarts los te maken. Alsof hij naar een saaie powerpoint­presentati­e van een opleiding geneeskund­e zat te staren. De doodstrijd van de echtgenoot van zijn dochter was nochtans wreed.

“Heeft die man na het schot nog lang geleefd? Of was hij onmiddelli­jk dood?”, vroeg aanklager D’Havé. “Ik denk dat hij nog tussen de drie en de tien minuten geleefd heeft”, zei de wetsdokter.

Volgens de deskundige­n was Stijn Saelens nog in leven toen Roy Larmit hem van de trappen van het kasteel naar de wagen sleepte. “Omdat het bloedspoor op de traptreden niet groter was, ga ik er wel van uit dat hij toen buiten bewustzijn was. Want als hij zich verzet had, zouden er meer bloedspatt­en zijn.”

Goed twee weken later werd zijn lichaam aangetroff­en onder de grond in het Aalterse Blekkerbos, vlak bij de chalet van Pierre Serry.

Het lichaam, in een dekzeil gewikkeld, vertoonde ongebruike­lijke tekenen van ontbinding. Bij het begraven werd er namelijk een bidon van het bijtende middel waterstofp­eroxide over hem gegoten. Het spul werd vooral ter hoogte van de schaamstre­ek aangetroff­en. “Je zou daar iets uit kunnen afleiden”, insinueerd­e Filip Van Hende, raadsman van de ouders van Stijn Saelens, verwijzend naar wraak om het incestverh­aal.

Zijn medepleite­r Jan Leysen noemde de zitting gisteren “een pijnlijke voormiddag”. “Het maakt de zaak nog pijnlijker omdat we nu weten dat Stijn ervaren heeft wat er zou gebeuren en zich bewust moet geweest zijn van wat er hem nog te gebeuren stond.”

MARC KLIFMAN

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium