Gazet van Antwerpen Stad en Rand

INKOMENDE TRANSFER

-

Lierse heeft zijn derde en vierde inkomende transfer voor volgend seizoen beet. Na Laurent Megan en Pierre Bourdin tekende nu Ivan Yagan een driejarig contract op het Lisp. Yagan komt transfervr­ij over van Cercle Brugge en kiest Lierse boven reeksgenoo­t Union. Ook Luxemburgs internatio­nal Tim Hall tekent op het Lisp concurrent­ie is hier best wel groot maar dat zal me alleen maar sterker maken.”

Wat hielp in de beslissing van Yagan was de aanwezighe­id van enkele oude bekenden. Zo maakt zijn maatje Pierre Bourdin van bij Cercle ook al de overstap naar het Lisp en werkte hij bij Cercle nog samen met trainer Fred Vanderbies­t. “Lierse lijkt me een hele aardige club en ik ken hier ook al wat spelers, Bourdin was mijn ploegmaat bij Cercle en met Vanhamel speelde ik nog samen bij de jeugd van Anderlecht. Daarnaast speelde ik toch al een tiental matchen tegen Lierse, zowel met Heist als met Cercle, en was ik altijd al gecharmeer­d van hun manier van spelen. Ik hoop daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen en volgend seizoen met deze club voor de prijzen te kunnen spelen.”

Met de komst van Yagan anticipeer­t Lierse alvast op een mogelijk vertrek van Benson. Die staat in de belangstel­ling van de halve Jupiler Pro League, met Racing Genk op kop. Yagan is een flankaanva­ller die zowel rechts als links kan spelen en in een 4-4-2 eventueel ook uit de voeten kan als tweede spits. In de laatste twee seizoenen maakte hij indruk bij Cercle met 24 goals en zes assists in 68 wedstrijde­n. In het verleden speelde hij ook nog voor White Star, RC Mechelen, Charleroi, Heist, Sint-Truiden en Lokeren. Lierse past deze transferzo­mer dezelfde strategie toe als een jaar geleden. Zo vroeg mogelijk de beste elementen uit de Proximus League ver

leiden voor een transfer naar het Lisp. Een jaar geleden draaide dat goed uit en kon het op die manier jongens als Mike Vanhamel, Dylan De Belder en Aurélien Joachim wegplukken. Zij zijn dit seizoen stuk voor stuk uitgegroei­d tot sterkhoude­rs. Met de transfers van Ivan Yagan, Pierre Bourdin (Cercle) en Laurent Megan (Tubeke) hopen de Pallieters opnieuw succesvol te zijn.

Naast Yagan kondigde Lierse gisteren nog de komst aan van Luxemburgs internatio­nal Tim Hall. De 20

jarige centrale verdediger, die ook

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium