Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“David Bovée speelt niet mee”

-

Met

staat Johan Petit stil bij het leven van David Bovée. De voorman van muziekgroe­p Think Of One verhuisde onlangs naar Sao Paulo. Muzikanten Roel Poriau en Tomas Desmet van Think Of One vervoegen deze productie, die vanavond in première gaat in CC Berchem.

Think Of One ontstond eind jaren negentig in Antwerpen. Hun muziek viel nooit in één schuif te steken. In hun wereldmuzi­ek schuilden zowel Marokkaans­e als Braziliaan­se invloeden en ze werkten zelfs samen met Inuitzange­ressen. In 2004 en 2007 kreeg Think Of One daarvoor een World Music Award van de BBC, terwijl het in eigen land relatief stil bleef. Na

uit 2007 kwam er geen nieuw materiaal meer uit. Repeteren deed de groep in het fort van Mortsel met het MartHa!tentatief als buren. Ligt daar de kiem van deze voorstelli­ng?

Shaabi

Camping

“Niet echt, raar genoeg kwamen we elkaar daar zelden tegen. Ik heb Think Of One in Antwerpen leren kennen via Benjamin Verdonck die een held voor mij was”, vertelt Johan Petit. “Ik werd een grote fan. Toen David met zijn nieuwe groep S.W.A.N. begon, ontmoetten we elkaar wel. Er ontstond een idee om een reünie van Think Of One te houden met mij als special guest. Een tijdje daarna besloot David om te emigreren, dus hebben we een voorstelli­ng gemaakt zonder de zanger óver de zanger.”

Dat is niet helemaal waar. Bovée stuurde vanuit Brazilië flarden muziek door, waarmee Think Of One-muzikanten Roel Poriau en Tomas De Smet op het podium aan de slag gaan. En via een bescheiden scherm is David ook zelf aanwezig. Al is

veel meer dan een muzikale voorstelli­ng. “Ik heb David in Sao Paolo gesproken. Zo is dit een verhaal geworden van een

nen tak

Ne merel op man op zoek naar vrijheid en naar zichzelf.”

Die drang naar vrijheid kenmerkte Think Of One altijd al. De uitvalsbas­is van de groep was lange tijd het woonwagenp­ark aan Petroleum Zuid, waar de groepslede­n als nomaden leefden. “Inderdaad, dat had allemaal te maken met die drang om op avontuur te trekken”, zegt Tomas De Smet. “Maar voor mij gaat deze voorstelli­ng ook over kleine, alledaagse dingen die heel belangrijk zijn.”

“Ik koos voor een titel met het woord ‘ merel’ erin, omdat die vogel voor mij een vrolijke tristesse symbolisee­rt”, vult Johan Petit aan. “Dat gevoel krijg ik ook als ik naar Think Of One luister.”

En blikken de leden van de groep dan ook een beetje triest terug, ondanks een BBCaward en tal van wereldreiz­en? “Voor Davids vertrek zat de groep al enkele jaren in de frigo. Het werd gewoon tijd voor iets anders”, zegt Tomas, nu actief in King Dalton. Roel Poriau pikt in: “Het is wel vreemd om voor het eerst sinds 2008 nu weer de muziek van David te spelen.”

Kortom, is dit dan toch een soort reünie? “Think Of One is zijn tijd altijd ver vooruit geweest. Die muziek van zou nu veel minder vreemd klinken. Dat zou nu alles veel meer openbreken.” Tomas wil dat graag bevestigen: “Onlangs stond de Braziliaan­se muziek plots in de kijker, terwijl wij er jaren daarvoor al mee bezig waren. Onze manager Eric Didden zei het pas nog:

vroeg...”

gullie

waart

Camping Shaabi

met

alles

veel

te

 ?? Johan Petit met Think Of Onemuzikan­ten Roel Poriau en Tomas Desmet. ??
Johan Petit met Think Of Onemuzikan­ten Roel Poriau en Tomas Desmet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium