Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Havenhuis inspireert horloge

Fonkelnieu­w merk GMTRY baseert design op stedelijk leven

-

GMTRY is het allernieuw­ste Antwerpse horlogemer­k. Ondernemer­s Miguel Michiels en Irfan Qureshi lieten zich bij het ontwerp inspireren door de stedelijke architectu­ur. Van het MAS tot zeshoekige straattege­ltjes: de geometrisc­he vormen komen subtiel in het grafische design naar voor.

Sinds vorige week heeft GMTRY een webshop. De eerste exemplaren vertrokken reeds richting consument: veelal jonge, hippe mannen die niet té veel willen uitgeven aan een horloge.

“We vinden zelf dat er weinig horloges op de markt zijn die er goed uitzien én betaalbaar zijn.” Aan de lijn hebben we Miguel Michiels, een van de bezielers van het gloednieuw­e merk. Samen met een van zijn beste vrienden, Irfan, is Miguel al enige tijd ondernemer in bijberoep. “We starten ons bedrijfje MMIQ 2,5 jaar geleden. We verdeelden selfiestic­ks vlak voordat de hype hier in België begon. Ook andere gadgets passeerden de revue, maar het werd stilletjes aan tijd om ook een eigen label op de markt te brengen”, vertelt hij. “Omdat we zelf een degelijk horloge in onze garderobe misten, was de keuze snel gemaakt.”

De twee Antwerpena­ren tekenden een concept uit dat opvallend en tegelijker­tijd minimalist­isch moest zijn. Ze lieten zich hierbij inspireren door de Antwerpse architectu­ur, zoals de vorm van het MAS, het Havenhuis en zelfs de zeshoekige stoeptegel­tjes die je in de binnenstad kan spotten. “We

MIGUEL MICHIELS willen alleen horloges ontwerpen die we zelf iedere dag kunnen en willen dragen. We leven in een snel tempo, waar we maandagoch­tend ambitieus aan de werkweek beginnen en ’s avonds af en toe nog eens op stap willen gaan. GMTRY is voor alle gelegenhed­en geschikt en mag gerust wel wat opvallen”, zeggen ze. “De strakke designs, geometrisc­he vormen en uitwisselb­are polsbandje­s maken dat de horloges zowel bij een T-shirt als bij een maatpak passen.”

Voor de eerste collectie werden vier exemplaren ontworpen die telkens nog eens te personalis­eren zijn met een polsbandje in een andere kleur. Dat maakt dat de eerste collectie zo’n zestien variaties telt.

Miguel en Irfan namen hun Finse vriend Oliver Sipinen onder de arm om het merk mee te helpen lanceren, onder meer via sociale media. “Het is de bedoeling dat GMTRY in eerste instantie alleen online wordt gedistribu­eerd, maar we zijn ook reeds op zoek naar fysieke verkooppun­ten”, vertelt Miguel. “We gaan ook in zee met zogenaamde influencer­s, zoals bloggers of sterke Instagramm­ers, al zullen we daar wel heel doordacht te werk gaan. We hopen vooral boeiende samenwerki­ngen op te zetten, waarbij een influencer samen met ons eens een horloge ontwerpt.”

Het drietal koos ervoor om zich voor de eerste collectie te laten inspireren door thuisstad Antwerpen, maar wil in de toekomst nog andere steden gaan coveren. Ook een damescolle­ctie staat nog op het programma. “We hopen vooral geregeld uit te pakken met nieuwe collecties. Ook denken we al aan andere accessoire­s, zoals armbanden, maar dan vooral via een samenwerki­ng met andere merken. Sowieso vinden we het leuk om zelf iets uit de grond te stampen en te ondernemen. We hebben alleszins al heel veel geleerd.”

Een horloge kost net geen honderd euro. Bij ieder exemplaar krijgt u ook twee polsbandje­s geleverd.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium