Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Wel een aanzoek én een pluim van Gault&Millau

-

En de winnaar van

is: de liefde. De finale van de wedstrijd die op 31 januari met zes duo’s begon, kreeg gisteravon­d een romantisch staartje toen Mitchell van restaurant Tabl’O zijn vriendin Daniela een aanzoek deed. Daniela zei ja: ze viert in november dat ze zes jaar samen is met Mitchell, die ze op café leerde kennen. “Voor mij was het liefde op het eerste gezicht”, zegt Mitchell. “Ik dacht meteen: dat wordt mijn nieuwe vriendin. Daniela zegt dat ze niet meteen voor mij is gevallen, maar ze is in ieder geval heel snel bijgedraai­d.

restaurant

(lacht)”

Mijn Pop-up-

Voor het koppel uit Maasmechel­en was een echte rollercoas­ter: ze werden uit de wedstrijd geknikkerd en konden zichzelf pas na een herkansing weer in het zadel hijsen. Tot ergernis van een aantal kijkers, dat de ingreep van de makers niet op prijs

Mijn Pop-uprestaura­nt stelde. “De winnaar is nu al bekend”, luidde het, zeker toen een zeskoppige jury in een later stadium unaniem voor Table’O koos.

De kijkers beslisten er anders over, maar Mitchell en Daniela zijn wel de gastronomi­sche winnaars: terwijl Karel en Birger na een anoniem bezoek van de culinaire gids Gault&Millau een tien op twintig kregen, mogen hun buren een dertien op twintig aan de muur hangen. Een dertien voor een restaurant dat nog geen drie maanden bestaat: Mitchell was er niet goed van. “Ik zag mezelf in de nabije toekomst voorzichti­g een twaalf op twintig halen, dit is onverwacht.”

Voor Daniela en Mitchell, zoon van een procesinge­nieur (die nu trainer is bij de U19 van Racing Genk) en een voormalige onthaalmoe­der, ligt de weg naar een eigen restaurant wagenwijd open. De bouwgrond hadden ze al gekocht, in de Ringlaan in Maasmechel­en. Beneden restaurant, boven wonen: dat is al lang beslist. “Die bouwgrond is de reden waarom Daniela en ik nog niet samenwonen”, zegt Mitchell. “We wonen nog thuis, maar op een straat van elkaar.”

Dat eigen restaurant staat er niet van vandaag op morgen. “We kunnen eerst een pand huren om daar van start te gaan.” Dat ze geen doorstart kunnen maken in de Mercado, de overdekte voedselmar­kt in het oude postgebouw aan de Groenplaat­s in Antwerpen, lijken ze niet zo erg te vinden. “We hadden het zeker overwogen, maar dan hadden we in Antwerpen moeten gaan wonen. En we hadden onze familie al vrij veel moeten missen.”

Vakantie hebben de twee nog niet geboekt. “We gaan eind deze maand wel naar de familie van Daniela, in het Italiaanse Puglia. Dat hebben we wel verdiend.” TOM DE LEUR JAN RUYSBERGH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium