Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen moet ik nog iet s leper worden”

Lintenaar Michael Delbaen is tevreden over zijn eerste maanden als belofte

- (kle)

De elite zonder contract en beloften blazen zondag verzamelen in Niel. Vooral voor thuisclub Illi Bikes Cycling wordt het een hoogdag, de hele ploeg staat dan ook aan de start. Michael Delbaen, die vorige week nog vierde eindigde op het PK in BoechoutVr­emde, wil zich opnieuw in de kijker rijden.

“In de finale in Boechout ging ik samen met Jacob Relaes in de achtervolg­ing op het duo Alfdan De Decker - Jarno Mondelaers”, doet de 18-jarige Lintenaar zijn verhaal. “Dat tweetal bleek uiteindeli­jk toch te sterk, zodat ik in een spurt voor het brons nipt de duimen moest leggen. Als eerstejaar­s was ik echter best tevreden met die topvijfpla­ats. Ik probeer altijd de wedstrijd mee te maken. Daar word ik sterker van en dat is ook nodig als ik stappen voorwaarts wil zetten.” Nochtans begon het seizoen van Delbaen niet al te best. “In de openingswe­dstrijd Brussel - Opwijk kwam ik al meteen ten val. En ook in de Zuidkempen­se Pijl was ik betrokken in een valpartij. Gelukkig is het daarbij gebleven en vlot het sindsdien een pak beter. Ik voel me bovendien ook goed in mijn vel in mijn nieuwe ploeg. Er heerst een prettige sfeer en de verstandho­uding tussen de renners is prima. Ook het materiaal is dik in orde. Ken Ilegems, de man die zowat alles regelt in de ploeg, woont in Niel en zal natuurlijk heel graag iemand van onze ploeg zien winnen. We gaan er alles aan doen om dat voor mekaar te krijgen.”

Stan Ockers Classic

Als eerstejaar­sbelofte voelt Delbaen dat hij op dit moment nog wat ervaring tekortkomt. “Ik geef me altijd volledig, maar dat is niet altijd de beste tactiek. Soms neem ik nog te veel werk op mijn schouders, daarin moet ik nog veel leper worden. Toch is het mijn doel om als neobelofte nog een wedstrijd te winnen. Op 5 juni is er de Stan Ockers Classic in Borsbeek, dat vind ik een heel mooie wedstrijd waar ik me graag in de kijker wil rijden. Ook het BK in Stabroek inspireert me wel, al vrees ik niet de enige te zijn. Als ik de lijn kan doortrekke­n zoals ik nu bezig ben, hoop ik dat er ergens nog een appel uit de kast valt.”

Zondag 7 mei in Niel: wedstrijd voor elite zonder contract en beloften. Start om 15 uur voor een afstand van 119 km.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium