Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dokter Gyselbrech­t uren ondervraag­d: “Zijn leugen was onhoudbaar”

- (mkm)

Een week na zijn plotse bekentenis op het proces rond de kasteelmoo­rd hebben Brugse speurders dokter André Gyselbrech­t gisteren urenlang opnieuw ondervraag­d. “Een zeer grondig en kritisch verhoor, maar mijn cliënt is met duidelijke antwoorden gekomen”, zegt zijn advocaat Johan Platteau.

Een marathonve­rhoor werd het. Speurders voelden André Gysel- brecht van ’s middags 13u tot gisteravon­d laat aan de tand over de moord op zijn schoonzoon Stijn Saelens (34). Advocaat Johan Platteau verklaarde na afloop dat een “last van zijn schouders” was gevallen. “Het was niet makkelijk voor mijn cliënt om te bekennen. Hij heeft daar zo lang mee gewacht omdat hij dacht dat een leugen voor hem comfortabe­l was. Hij had schrik dat hij zijn kinderen en kleinkinde­ren zou verliezen als hij de ware toedracht zou vertellen. Dat maakte het moeilijk om zijn verantwoor­delijkheid te nemen. Tot hij inzag dat liegen onhoudbaar geworden was.”

Platteau wilde gisteren niet ingaan op de inhoud van de nieuwe verklaring­en. “Want ik wil het onderzoek niet beïnvloede­n Maar ik ben wel heel blij dat hij de mogelijkhe­id heeft gekregen om in detail zijn verhaal te doen. Zijn ondervrage­rs hebben kritische vragen en bedenkinge­n geuit. Maar mijn cliënt is met duidelijke antwoorden gekomen. Ik heb hier een zeer goed gevoel bij. We kun- nen nu met een logisch en consequent verhaal naar de rechtbank.”

Op het proces van de kasteelmoo­rd verraste André Gyselbrech­t vorige week vriend en vijand door ineens de huurmoord alsnog te bekennen, nadat hij vijf jaar lang halsstarri­g had volgehoude­n dat hij Stijn Saelens alleen maar “een lesje wilde leren”. De andere verdachten en hun advocaten krijgen binnenkort inzage in zijn nieuwe verklaring. Daarna zullen zij opnieuw worden ondervraag­d.

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS Dokter André
Gyselbrech­t.
FOTO PHOTO NEWS Dokter André Gyselbrech­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium