Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

-

Medicijnto­erisme

Wat een mop: de farma-industrie die het slachtoffe­r is van het medicijnto­erisme naar Nederland. Iedereen weet intussen al dat het vooral de universite­iten zijn die in deze materie vorderinge­n maken en die spijtig genoeg om geld moeten bedelen. De farma-industrie wordt alleen maar rijker. Ze zullen zeker geen last hebben van toeristen die in Nederland een paar pillen kopen, als ze zonder verpinken miljoenen dollars boete betalen wanneer ze weer eens een dodelijk medicament te veel jaren hebben laten verkopen. Beste pilgebruik­ers, denk ook eens even na: zijn al die pillen jullie aan het “genezen”? Ik denk het niet. Ik ben bijna 80 en denk dat ik deze leeftijd bereikt heb door met een grote boog de farma-industrie te vermijden.

RITA BUYTAERT, HOVE

Broeders van Liefde (1)

Mijnheer Stockman, grote baas van Broeders van Liefde, is radicaal tegen euthanasie gekant. Hopelijk blijft hij gespaard van een pijnlijke, langdurige en dodelijke ziekte. Misschien dat hij dan ook op zijn sterfbed smeekt om dat ultieme spuitje. Veel mensen die ondraaglij­k fysiek of psychisch lijden, van wie onomstotel­ijk vaststaat dat sterven de enige menselijke oplossing is, zouden maar al te graag hier “vertrekken”. Maar dikwijls worden ze in leven gehouden, omdat het financiële plaatje toch zo interessan­t is. Daarom mijn vraag aan mijnheer Stockman: is dat christelij­ke naastenlie­fde?

WALTER DENCKENS, OELEGEM

Broeders van Liefde (2)

Hoe onlogisch is het om andere godsdienst­en uit te dagen zich aan te passen aan onze tijd als we zelf niet het goede voorbeeld geven? Diegenen die dagelijks omgaan met het lijden van hun medemens, begrijpen de nood van euthanasie. Hoe kan iemand die macht een passie noemt en zich oppermacht­ig voelt om over het lijden van anderen te beslissen enig medeleven voelen en daar begrip voor opbrengen? Zolang dit soort mensen in Rome de scepter kan zwaaien, is het woord ‘liefde’ ver te zoeken. Ons geloof heeft nood aan hervormers, net zoals het in de politiek zou moeten zijn: in de eerste plaats mensen met het hart op de juiste plaats.

RENEÉ VAN LOMBEEK, LINT

President Macron

Macron won glansrijk de verkiezing­en in Frankrijk en wordt de jongste president van Frankrijk. Je moet het maar doen in een klein jaar tijd. Maar nu? Hoe gaat Macron een verdeeld land weer eensgezind maken? Hoe gaat hij de enorme schuld en het begrotings­tekort aanpakken? Wat met de torenhoge werklooshe­id? Frankrijk is zeer complex. Daar klaarheid brengen, wordt een enorme opgave.

FRED ENTBROUCKX, BOECHOUT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium