Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sterrenche­f Viki Geunes en Hans Otten openen hotel naast MAS

Sterrenche­f Viki Geunes, ex-presentato­r Hans Otten en hunechtgen­otes stellen nieuw horecaconc­ept voor

- JOHAN VAN BAELEN U is vanaf 22 juni toegankeli­jk, www.uantwerp. be

Sterrenche­f Viki Geunes , programmam­aker Hans Otten en hun echtgenote­s Viviane en Colette openen half juni hotel U (spreek uit als ‘you’). “Passant of hotelgast, iedereen is hier welkom.”

Viki Geunes, Viviane Plaquet, Hans Otten en Colette van Remortel zijn beroepshal­ve

(Colette is pilote, red.) en privé regelmatig­e hotelbezoe­kers. “Vaak vroegen we ons af of zo’n hotel openen niet iets voor ons zou zijn”, zegt Viviane. “We bezochten veel hotels en altijd misten we wel iets. En vaak was het Antwerpen dat we misten.”

SaintTrope­z

“En nu, zoveel jaar later, is het er”, lacht Colette. “Dit is een prachtig pand met zicht op het MAS en er is de hele dag zon op het zonneterra­s. Dit hotel heeft alles mee.”

“Klopt, en op het Eilandje heb ik altijd een beetje een vakantiege­voel. Het is hier toch gewoon klein Saint-Tropez? Zeker als de zon schijnt zoals nu”, vult Viviane aan.

Het is duidelijk dat de dames in hun nopjes zijn met de nieuwste aanwinst. Die is er niet zomaar gekomen. “Het plan is zo’n vijf jaar geleden beginnen rijpen”, herinnert Hans Otten zich. “Het klopt dat het de droom van Colette was. En Viviane wilde ook wel een tweede zaak. Toen Viki en ik er hetzelfde over dachten, zijn we met zijn vieren heel gediscipli­neerd gaan brainstorm­en. Dat was op vakantie op Lanzarote: elke ochtend brainstorm­en over alle aspecten van het hotel, en ’s namiddags vakantie vieren. Uit dat proces zijn we met enkele eisen gekomen en hebben we zes interieura­rchitecten aangesprok­en. Diegene die onze ideeën het beste kon vertalen, was Karin Ribbens van April One.”

Het hoofdidee van Viki Geunes en Viviane, Hans Otten en Colette is dat de gast centraal staat in het hele concept. “Daarom is U een geknipte naam”, vindt Hans. “In ‘Welcome to U’ of ‘U bent welkom’ staat de gast centraal. Of het nu gaat om een hotelgast of om een passant. Iedereen is welkom.”

Souschef van ’t Zilte

Dat leidt tot zeer opvallende openingsti­jden. Voor ontbijt kunt u in hotel U terecht van 7.30u tot 10u. Van 12u tot 22u kunt u eten in de lounge of aan de foodbar, waar u zelf ziet hoe chef Tommy Cavaliere en zijn rechterhan­d Thalissa de gerechtjes klaarmaken. Cavaliere, die al acht jaar Viki’s souschef is in ’t Zilte, zorgt trouwens voor de directe lijn met de sterrenche­f. “Ikzelf zal niet in U resto staan”, zegt

COLETTE VAN REMORTEL

Medeinitia­tiefneemst­er “Dit hotel heeft alles mee. Het is een prachtig pand met zicht op het MAS en er is de hele dag zon op het terras.”

Viki Geunes daarover. “Maar ik zorg wel voor de culinaire invulling en de creaties in U.” Om de opsomming compleet te maken na ontbijt, lounge en foodbar: In U-resto kunt u uitgebreid­er lunchen en dineren. Richtprijz­en voor de lunch zijn er al: 29 euro voor twee gangen of 35 euro voor drie.

Het is duidelijk dat U een groot aanbod aan eten en drinken heeft. In feite kunt u er – met een kleine onderbreki­ng in de voormiddag – van 7.30u tot 22u terecht om een hongertje te stillen.

“We wilden geen hotel waar mensen ook wel kunnen eten, of een restaurant met mogelijkhe­id tot overnachte­n”, zegt Viki Geunes daarover. “We hebben gekozen voor beide. Wij noemen dat een

experience hub, een plaats waar je én lunch hebt, én diner, én een snelle hap, én waar er bovendien plaats is om te overnachte­n. Zo’n plaats bestaat niet in Antwerpen en dat hebben we willen creëren.”

Natuurlijk is er een wisselwerk­ing mogelijk tussen U en het sterrenres­taurant van Viki en Viviane Geunes, een steenworp verder in het MAS. “Nu al blijven veel van onze gasten ergens in de stad overnachte­n. Vaak vragen ze ernaar en zelf doen we dat ook, op bezoek in een andere stad. Je wilt niet het ri- sico nemen om nog te rijden achteraf. Want een goed glas, dat hoort toch bij een mooi gevulde tafel?”

Iedere kamer anders

Over dat overnachte­n dan: architecte Karin Ribbens zorgde voor een invulling die universeel is, maar toch persoonlij­k, zodat iedereen zich thuis kan voelen. “Daarom zijn bijvoorbee­ld geen twee van de vijftien kamers dezelfde. Er zijn wel drie verschille­nde afmetingen en evenveel prijscateg­orieën, met name ‘U sleep cosy’, ‘U sleep charming’ en ‘U sleep luxury’”, legt ze uit. Belangrijk­er is dat dertien van de vijftien kamers uitkijken op het MAS of op de jachthaven.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Het nieuwe hotel, het witte gebouw vlak bij de brug naar het MAS, is een baken op het Eilandje.
FOTO JAN VAN DER PERRE Het nieuwe hotel, het witte gebouw vlak bij de brug naar het MAS, is een baken op het Eilandje.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Chef Tommy Cavaliere.
FOTO JAN VAN DER PERRE Chef Tommy Cavaliere.
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ??  ?? FOTO JAN VAN DER PERRE
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Van links af: Viki Geunes, Viviane Plaquet, Hans Otten en Colette van Remortel, de initiatief­nemers van U, voor de foodbar.
FOTO JAN VAN DER PERRE Van links af: Viki Geunes, Viviane Plaquet, Hans Otten en Colette van Remortel, de initiatief­nemers van U, voor de foodbar.
 ?? FOTO RR ?? Een simulatieb­eeld van hoe een van de kamers er zal uitzien. Leuk extraatje: zicht op het MAS.
FOTO RR Een simulatieb­eeld van hoe een van de kamers er zal uitzien. Leuk extraatje: zicht op het MAS.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium