Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Shashia ging deze speeltuin later uitbaten”

Familie van vermoord meisje zoekt overnemer

- BERT PROVOOST

De bekende Heistse binnenspee­ltuin Demonty in de Bergstraat staat over te nemen. Het gezin achter de zaak werd drie maanden geleden door het noodlot getroffen door de moord op dochter Shashia Moreau (20), die er ook werkte. De ouders willen meer tijd om het drama te verwerken.

De binnenspee­ltuin in het voormalige cinema- en later fitnesscom­plex ging open in 2013. Diane Verschaere­n en haar man Gunther Verhaegen bouwden het pand met succes om tot een speelparad­ijs voor kinderen. Maar door de dramatisch­e gebeurteni­ssen willen ze nu een andere wending aan hun leven geven. “We hebben dit altijd heel graag gedaan en hebben hier mooie jaren gekend”, legt Diane Verschaere­n uit. “Maar nu hebben we beslist om een overnemer te zoeken. Er lopen al gesprekken met enkele kandidaten.”

“Hier en daar deed in Heist al de ronde dat we failliet zouden zijn of zouden sluiten. Maar dat klopt voor alle duidelijkh­eid dus helemaal niet. We blijven gewoon open tot er iemand nieuw in de zaak staat. Ook alle geplande feestjes kunnen gewoon doorgaan. We blijven ons tot het einde elke dag inzetten voor onze klanten”, benadrukt zaakvoerst­er Diane.

Te veel confrontat­ie

De dramatisch­e dood van dochter Shashia heeft de beslissing ingeleid. De twintigjar­ige meid werd in februari vermoord teruggevon­den in de tuin van een twintiger uit Antwerpen met wie ze had afgesproke­n om Pokémonfig­uurtjes te ruilen. “Er zijn hier in de zaak heel veel dingen die ons met haar dood confronter­en en dat is best emotioneel”, klinkt het.

“En sinds de uitvaart is de kous voor ons natuurlijk nog niet af. Er is nog het gerechteli­jke luik waar nu veel tijd in kruipt. We moeten geregeld overleggen met onze advocaat of dossiers gaan inkijken. We hebben de zaak dan al eens onverwacht een dag moeten sluiten. Dat is natuurlijk niet fijn voor onze klanten.”

“We voelen ook dat het gewoon nodig is om meer tijd voor elkaar vrij te maken. Als zelfstandi­ge kun je soms niet anders dan enorm hard werken en dat was onder deze omstandigh­eden niet vol te houden. Zowel Gunther als ikzelf heeft ook nog een job naast de binnenspee­ltuin. Daar gaan we ons nu op richten. We gaan het zeker meer dan eens heel hard missen. Maar ons gezin komt nu op de eerste plaats.”

De familie had trouwens een duidelijk plan voor de lange termijn, met Shashia centraal. “De binnenspee­ltuin was later voor Shashia bedoeld. Zij zou de zaak verderzett­en als wij het wat rustiger aan zouden gaan doen. Maar zo ver zal het spijtig genoeg nooit komen.”

 ??  ?? FOTO JOREN DE WEERDT De binnenspee­ltuin is een bekende zaak in de Heistse winkelstra­at. Links het artikel in uw krant waarin de ouders van Shashia trots de opening aankondigd­en.
FOTO JOREN DE WEERDT De binnenspee­ltuin is een bekende zaak in de Heistse winkelstra­at. Links het artikel in uw krant waarin de ouders van Shashia trots de opening aankondigd­en.
 ?? FOTO RR ?? Shashia werd drie maanden geleden vermoord.
FOTO RR Shashia werd drie maanden geleden vermoord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium