Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Enorme ravage na ongeval op E19

Truckchauf­feur zwaargewon­d uit cabine gehaald

- JONATHAN BERNAERTS

De E19 richting Antwerpen is dinsdag in Loenhout urenlang versperd geweest nadat een vrachtwage­n was ingereden op een andere vrachtwage­n in een file. Eén bestuurder werd zwaargewon­d afgevoerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks 7.40u op de E19 in de richting van Antwerpen. Ter hoogte van Loenhout had de chauffeur van een vrachtwage­n van koeriersbe­drijf DHL, die zwaar geladen was met staalplate­n, schijnbaar niet in de gaten dat er zich voor hem een file had gevormd.

De truck knalde met volle snelheid tegen zijn voorligger, een vrachtwage­n die eveneens metaal vervoerde. Die laatste knalde op zijn beurt tegen een derde vrachtwage­n. De klap moet ongemeen hard geweest zijn. Van de cabine van de DHL-truck bleef nagenoeg niets over en ook de tweede vrachtwage­n liep zware schade op.

De chauffeur die de aanrijding veroorzaak­te, zat gekneld in zijn totaal verhakkeld­e cabine. “Hij werd zwaargewon­d afgevoerd naar het ziekenhuis, zijn verwonding­en bleken niet-levensbedr­eigend”, bevestigt een woordvoerd­er van de federale politie.

De brandweer had de handen vol met het zware verkeerson­geval. De spuitgaste­n moesten wachten tot de takeldiens­ten de tweede en derde vrachtwage­n uit elkaar hadden getrokken om de geknelde chauffeur in het derde voertuig te bevrijden.

Bijzonder veel moeite

“Bij ons liep een oproep binnen dat verschille­nde vrachtwage­ns betrokken waren geraakt bij een ongeval op de E19. Er was ook sprake van een geknelde”, zegt Stijn Van Tichelt van brandweer Wuustwezel. “Het heeft ons bijzonder veel moeite gekost om de man uit zijn benarde situatie te redden. Of we het feit dat de chauffeur nog leeft een mirakel kunnen noemen? Gezien de ravage zou je inderdaad kunnen zeggen dat hij een flinke dosis geluk heeft gehad.”

In volle ochtendspi­ts bleef ver- keersellen­de natuurlijk niet uit. Door de takelwerke­n bleef de E19 in de richting van Antwerpen urenlang volledig dicht, met op een bepaald moment wachttijde­n tot twee uur. Rond 9.45u konden auto’s die vaststonde­n, terugdraai­en om de snelweg te verlaten. Een uur later werd één rijstrook vrijgemaak­t. Op het middaguur stond er nog altijd een lange file en iets voor 13u werd de weg helemaal vrijgegeve­n.

Over de identiteit en de gezondheid­stoestand van de zwaargewon­de vrachtwage­nchauffeur kon de federale politie, noch koeriersfi­rma DHL, gisteravon­d details geven.

 ?? FOTO BFM ?? Als bij wonder overleefde de chauffeur de crash. Hij werd met nietlevens­bedreigend­e verwonding­en naar het ziekenhuis gebracht.
FOTO BFM Als bij wonder overleefde de chauffeur de crash. Hij werd met nietlevens­bedreigend­e verwonding­en naar het ziekenhuis gebracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium