Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen nog niet aan de finale denken”

Nicolas De Kerpel wil van geen euforie weten na verrassend­e winst van Herakles op Racing

-

Herakles zorgde het voorbije weekend alweer voor een stunt. De Lierenaars bezorgden in de halve finales van de playoffs Racing een eerste thuisneder­laag van het seizoen.

Nicolas De Kerpel had een belangrijk aandeel in de 3-5 overwinnin­g van Herakles. Hij scoorde twee van de vijf Lierse doelpunten, waardoor zijn ploeg met een 1-4 voorsprong kon gaan rusten. “Tijdens de pauze zaten we met een onwezenlij­k gevoel in de kleedkamer”, ver- telt De Kerpel. “Racing had dit seizoen op eigen veld nog niet verloren. Na de rust kon Tom Boon er met twee doelpunten snel 3-4 van maken. Gelukkig hielden we het hoofd koel en bleven we goed counteren. Racing zette ons onder druk, maar we konden er nog 3-5 van maken.”

De Herakles-speler had niet veel tijd om te vieren, want hij zit midden in een examenperi­ode. “We moeten ook voorzichti­g blijven. In hockey kan het snel keren. In Brussel scoorde Tom Boon kort na de rust twee doelpunten. Als hij dat bij ons ook doet, valt alles te herdoen. We mogen daarom zeker nog niet aan de finale denken. Het zal zondag op ons veld nog moeilijk genoeg worden.”

Ook bij streekgeno­ot Dragons kan men de finale al ruiken. De 0-2 bij Watducks is een mooie uitgangspo­sitie. Felix Denayer is erin geslaagd Watducks-topspeler John-John Dohmen volledig uit de wedstrijd te houden. Maar ook in Brasschaat hoedt men zich voor overdreven optimisme.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium