Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Enkel verse producten uit de wijk”

Ontbijt- en lunchzaak SANBA geopend

- (ladr)

Deze week opende de nieuwe ontbijt en lunchzaak SANBA op de Rijnkaai. Duo Kim Huyskens en Geoffrey Coulon, bekend van onder andere Bar LEFT, zijn de uitbaters.

Ontbijt- en lunchkanti­ne SANBA bevindt zich in een oude opslagruim­te van de Red Star Line op de Rijnkaai. SANBA is dan ook een afkorting voor Société Anonyme de Navigation Belgo-Américaine, de oorspronke­lijke naam van de Red Star Line.

Werner De Smet, een van de oprichters van communicat­iebedrijf oona, kreeg het magazijn zeven jaar geleden in handen. “Ik heb het pand eigenlijk spontaan gekocht”, zegt Werner De Smet. “De onderste ruimte is een hele tijd vrij gebleven. We hebben er al vaak tijdelijke evenemente­n georganise­erd. We wilden er een dynamisch concept onderbreng­en, dat de juiste mensen zou aantrekken. Samen met interieura­rchitecten­duo PJ Mares hebben we de perfecte inrichting voor SANBA bedacht waar beton, groen en hout een hoofdrol spelen. Daarna zijn we op zoek gegaan naar mogelijke uitbaters. Zo is de samenwerki­ng met Kim Huyskens en Geoffrey Coulon ontstaan. Wij hadden de ruimte en zij waren het perfecte duo.”

Uitbaters Kim Huyskens en Geoffrey Coulon zijn onder andere ook de krachten achter Bar LEFT op Linkeroeve­r. “Werner had samen met interieura­rchitecten PJ Mares de ruimte al inge- richt met het idee er een horecazaak van te maken”, zegt Geoffrey Coulon. “Ze zochten enkel nog de ideale partner met ervaring die er ook een invulling aan kon geven. We zijn dan gaan kijken wat de buurt nodig had. We zijn momenteel de enige zaak aan de Rijnkaai en zijn omringd door kantoren. Die mensen komen niet naar hier om een uitgebreid­e lunch te doen. Zij willen een snelle en lekkere hap eten en als het even kan ook verder werken op hun laptop. Daar hebben we hier dan ook plek voor. Maar ook mensen die op het Eilandje wonen zijn hier welkom. Voor onze gerechten gebruiken we enkel verse producten uit de buurt. We hebben zelfs onze eigen koffieblen­d die speciaal voor ons gebrand wordt, de SANBAblend.”

 ?? FOTO DIRK KERSTENS ?? SANBA vond onderdak in een oude opslagruim­te van de Red Star Line. “We hebben de perfecte inrichting bedacht.”
FOTO DIRK KERSTENS SANBA vond onderdak in een oude opslagruim­te van de Red Star Line. “We hebben de perfecte inrichting bedacht.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium