Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Comeback met een gebroken nek

- (ruae)

Van: Ben Younger

Met: Miles Teller, Aaron Eckhart, Katey Sagal 117 min.

De Amerikaans­e bokser Vinny Pazienza krijgt in 1991 een forse tegenslag te verwerken: bij een auto-ongeval breekt hij zijn nek. Zijn carrière valt in duigen, maar hij weigert bij de pakken te blijven zitten.

Dat deze film een wat uitgewoond comebackve­rhaal vertelt, geven we grif toe. Maar Miles Teller, de razend ambitieuze jazzdrumme­r uit Whiplash, zet met brio de sportvedet­te neer als de kleurrijke, aandachtsg­eile vogel die hij was en redt Bleed for this zo van de banaliteit.

Een grote bek, veel vertoon – natuurlijk is een figuur als Pazienza voor een acteur een geschenk. Tegelijk is er het sluimerend­e gevaar van de karikatuur. Maar Teller doseert, net zoals Aaron Eckhart als de tegendraad­se coach. Bovendien loopt de film niet in de valkuil van het pathos. Wat een opluchting.

Regisseur-scenarist Ben Younger ( Prime,

Boiler Room) maakt geen geheim van zijn bescheiden ambities. De al te ruwe kantjes van Pazienza vijlt hij netjes weg. Younger heeft enkel interesse in de onverbidde­lijke doorzetter en dat vindt ook coproducen­t Martin Scorsese best oké. Bleed for this houdt het luchtig en vrijblijve­nd. Een Oscar of een plek in de filmgeschi­edenis interessee­rt deze film niet. Ook dat kan een verademing zijn.

 ?? FOTO RR ?? Miles Teller is niet te stoppen.
FOTO RR Miles Teller is niet te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium