Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Defensie van Anderlecht is sterker en s tabieler”

Analist Eric Van Meir is niet v errast door weinige tegentreff­ers bij paarswit

- (dvd)

“Anderlecht heeft niet per se betere verdediger­s dan Club Brugge, maar sowieso wel een betere verdedigin­g”, stelt analist Eric Van Meir, voormalig libero bij de Rode Duivels.

“De verdedigin­g van Club Brugge heeft de laatste tijd heel wat veranderin­gen ondergaan, wat de stabilitei­t niet ten goede is gekomen. Ik heb vooral mijn twijfels bij de flanken.

Van Rhijn is intrinsiek de beste rechtsback, maar door enkele matige prestaties heeft Preud’homme moeten switchen. Nu is het niet meer aan

Cools maar aan Palacios, die nog niet zoveel gespeeld heeft en niet veel stabilitei­t uitstraalt. Op links heeft Preud’homme zeker een probleem.

Touba deed het goed op Charleroi, maar is zo’n jonge jongen na amper één basisplaat­s mentaal klaar voor zo’n topmatch, waarin het alles of niks wordt voor Club? Tegen een slimme speler als Chipciu wordt dat niet evident. Ik ben geen fan van een rechtspoot op links, maar misschien is het toch beter om Cools tegen Anderlecht daar te zetten. Het is wel een goeie zaak dat Dens

wil, al heel het seizoen de constante factor achterin, opnieuw gekoppeld is aan Engels. Dat blijft voor mij het best mogelijke duo. Ik was best verrast over de vormdip van Engels en het feit dat Poulain in de ploeg kwam, maar uiteindeli­jk grijp je toch altijd terug naar je intrinsiek beste speler. Engels moet nu bewijzen dat hij Premier League-waardig is, al raad ik hem sowieso aan om nog een heel seizoen blessurevr­ij uit te blinken in België. Nu eerst Teodorczyk afstoppen. Al zullen hij en zijn collega’s meer werk hebben met de lopende mensen, gezien de afwachtend­e houding van Anderlecht en hun counters.”

“Anderlecht heeft niet per se betere verdediger­s dan Club Brugge, maar sowieso wel een betere verdedigin­g. Het is geen verrassing dat het in de play-offs veruit de minste tegengoals incasseerd­e, nog maar twee in totaal. De manier van spelen van Weiler heeft daar natuurlijk veel mee te maken: de achterhoed­e staat erg laag, kort bij het eigen doel. Ze geeft veel minder ruimte weg dan die van Club, dat heeft iedereen kunnen zien tegen Zulte Waregem.

En dan was Kara nog geschorst. Dat hij zondag terug is, is voor Anderlecht een geweldige zaak. Hij is toch de leider van de defensie. Na een moeilijk seizoen met een gemiste transfer en wat gedoe met de fans, speelt hij nu op een hoog niveau. Nuytinck heeft hem afgelopen weekend goed vervangen, maar Kara is toch een pak secuurder. Zeker met Spajic naast zich, die zich echt in zijn sas voelt sinds hij centraal mag spelen. Die twee vormen een sterk duo.

Dat Anderlecht achterin op automatism­en teert, zie je ook op de flanken, waar weinig discussie is. Appiah is niet de beste rechtsback van België, maar trekt toch zijn streng. En Obra

dovic is na zijn zware blessure helemaal de oude, nog een tikkeltje beter dan bij KV Mechelen. Beiden zorgen ook voor rushes naar voren. Al zal Appiah daar tegen Club wel mee moeten opletten. Hij komt oog in oog met man in vorm Izquierdo. Daar zal hij zijn handen mee vol hebben. Meer dan de Club-verdediger­s met Teodorczyk.”

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS, KRIS VAN EXEL ?? Boven: Spajic en Kara. Onder: Engels, Denswil, Palacios en De Bock.
FOTO'S PHOTO NEWS, KRIS VAN EXEL Boven: Spajic en Kara. Onder: Engels, Denswil, Palacios en De Bock.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium