Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben klaar voor die volgende stap”

Voormalig KVdoelwit ruilt FC Eindhoven in voor eredivisie­club Heracles Almelo

- THOMAS STANDAERT

De Nederlands­e Eredivisie is vanaf volgend seizoen een Belgisch talent rijker. Dario Van den Buijs (21) zet vandaag (of morgen) zijn handtekeni­ng onder een contract tot 2020 (met optie) bij Heracles Almelo. Ook KV Mechelen had de vlot scorende verdediger hoog op zijn verlanglij­st staan. “Maar zelf wilde ik liever in Nederland blijven. Heracles is de juiste keuze”, klinkt het overtuigd bij de zoon van ‘Stakke’ Van den Buijs.

Wat al een tijdje in de lucht hing, is sinds gisteren officieel. Na twee seizoenen in de Nederlands­e tweede klasse neemt Dario Van den Buijs afscheid van FC Eindhoven. Een vertrek door de grote poort. Bij de Eindhovens­e tweedeklas­ser droeg de 21-jarige Van den Buijs dit seizoen niet alleen de aanvoerder­sband, hij verzamelde er als specialist op stilstaand­e fases ook negen doelpunten en tien assists. Straffe statistiek­en, waarmee de linksvoeti­ge centrale verdediger zich in de loop van het seizoen al in de kijker speelde bij meerdere eersteklas­sers uit België en Nederland.

Geen stappen overslaan

De keuze van Van den Buijs viel dus uiteindeli­jk op Heracles Almelo, de huidige nummer negen en al jarenlang een stabiele middenmote­r in de Eredivisie. “Ze wilden me eigenlijk al tijdens de winterstop maar ik verkoos toen om het seizoen nog uit te doen bij FC Eindhoven. Nadien is hun interesse alleen maar groter geworden. Dat geeft een goed gevoel. Ze wilden me er dolgraag bij.” Vandaag of morgen wordt Van den Buijs officieel voorgestel­d. Daarna begint het aftellen naar de vuurdoop van de voormalige jeugdspele­r van Lierse, Westerlo en Club Brugge op het hoogste niveau. Bij zijn ex-club Club Brugge mocht de zoon van T2 Stan Van den Buijs in het seizoen 2014-2015 al eens proeven van de A-kern, maar speelkanse­n kreeg hij toen niet. “Ik zat vooral op de tribune. Zo’n seizoen wil ik nooit meer meemaken. Daarom vond ik het ook belangrijk om geen stappen over te slaan. Heracles is ook op dat vlak de juiste keuze. Alles is er aanwezig om van mij een betere en sterkere speler te maken. De Eredivisie is een stap hogerop. Het zal misschien even aanpassen worden, maar ik heb er vertrouwen in dat ik mijn kansen wel ga krijgen. Het is aan mij om het dan ook waar te maken.”

De fauw en Derijck als voorbeelde­n

Op het debuut van Van den Buijs junior in de Belgische competitie blijft het dus nog even wachten. KV Mechelen was nochtans erg gecharmeer­d maar moest noodgedwon­gen afhaken om de definitiev­e komst van huurlingen Kolovos en El Messaoudi te kunnen afronden. “Ik zag KV Mechelen ook wel zitten maar uiteindeli­jk bleef ik toch het liefst in Nederland”, aldus Van den Buijs. “De mentalitei­t en de manier van voetballen bevallen me hier heel erg goed. Bovendien heb ik in Nederland al een klein beetje naam gemaakt. Ik wens mijn carrière dan ook het liefst hier verder uit te bouwen. Op dat vlak zie ik Davy De fauw en Timothy Derijck wel als voorbeelde­n. Twee spelers die in Nederland een heel mooie carrière hebben uitgebouwd voordat ze echt ontdekt werden in eigen land.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Lierenaar Dario Van den Buijs poseert hier nog aan de Nete in Lier in zijn shirt van FC Eindhoven, maar speelt volgend seizoen voor Heracles Almelo.
FOTO TOM GOYVAERTS Lierenaar Dario Van den Buijs poseert hier nog aan de Nete in Lier in zijn shirt van FC Eindhoven, maar speelt volgend seizoen voor Heracles Almelo.
 ??  ?? Van den Buijs drie jaar geleden in een oefenmatch van Club Brugge, tegen Vandenberg­h van Westerlo. Maar échte speelkanse­n kreeg hij dat seizoen niet.
Van den Buijs drie jaar geleden in een oefenmatch van Club Brugge, tegen Vandenberg­h van Westerlo. Maar échte speelkanse­n kreeg hij dat seizoen niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium