Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Studenten ontvangen gratis plantje voor op kot

Jongerenca­mpagne Floor deelde gisteren plantjes uit aan studenten op de Ossenmarkt. Zij kunnen nog tot donderdag een gratis stukje groen ophalen.

- (ladr)

De jongerenca­mpagne Floor van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijma­rketing (VLAM) deelt deze maand kamerplant­jes uit aan studenten. Na Gent werden gisteren om 14u de eerste plantjes uitgedeeld op de Ossenmarkt in Antwerpen. Dat doet VLAM om jongeren aan te moedigen meer planten en bloemen te kopen. Die hebben een positief effect op de luchtkwali­teit en zorgen voor meer creativite­it en productivi­teit.

Illustratr­ice Eva Mouton verzorgde de stijl van het Floor-busje, de plantenpot­jes en kaartjes met verzorging­stips die bij al dat groen worden gegeven.

“We merken dat jongeren heel weinig bloemen en plantjes kopen”, zegt Liliane Driesen van VLAM. “Met deze uitdeelact­ie willen we jongeren tonen dat plantjes kopen en daarna verzorgen geen moeilijke opgave is. Dit is het derde jaar op rij dat we een uitdeelact­ie organisere­n in Antwerpen en telkens is het een groot succes. Studenten komen in groten getale een plantje halen. Hopelijk zet dit hen zelf aan om planten en bloemen te kopen.”

Het Floor-busje deelt drie dagen lang op de Ossenmarkt zeven verschille­nde soorten plantjes uit aan studenten. “We hebben gekozen voor plantjes die niet alleen mooi zijn, maar ook heel gemakkelij­k om te onderhoude­n”, zegt Liliane Driesen. “Dat zijn onder andere cactussen, klimop en vetplantje­s. Zo’n plantjes hebben geen speciale zorg nodig, maar brengen toch dat extra beetje groen in de omgeving van studenten.”

Tips over planten

Na de uitdeelact­ie in Antwerpen vertrekt het Floor-busje naar Leuven, waar het volgende week vanaf dinsdag 16 mei drie dagen lang kamerplant­jes zal uitdelen op het Monseigneu­r Ladeuzeple­in. De week erna trekken ze verder naar Brussel, waar ze op campus Etterbeek van de Vrije Universite­it Brussel vanaf dinsdag 22 mei drie dagen lang kamerplant­jes zullen uitdelen.

Floor is ook het hele jaar door actief op sociale media. “We geven tips over hoe planten en bloemen goed verzorgd worden en hoe je ervoor kan zorgen dat groen er ook leuk uitziet”, aldus Liliane Driesen. “Jongeren kopen sneller dingen die ze mooi vinden. We geven ook do it yourself- tips, zodat jongeren met een klein budget creatief aan de slag kunnen met groen.”

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ??
FOTO PATRICK DE ROO
 ??  ?? FOTO PATRICK DE ROO Op de Ossenmarkt krijgen Antwerpse studenten een gratis plantje aangeboden door jongerenca­mpagne Floor.
FOTO PATRICK DE ROO Op de Ossenmarkt krijgen Antwerpse studenten een gratis plantje aangeboden door jongerenca­mpagne Floor.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium