Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Deze zomer kunt u ook trouwen in het Felix Pakhuis

Trouwparti­jen verhuizen vanaf 1 juli tijdelijk uit stadhuis wegens renovatie

- JOHAN VAN BAELEN

Antwerpse trouwlusti­gen zullen vanaf 1 juli niet meer op het Antwerpse stadhuis in de echt worden verbonden, maar in het Felix Pakhuis. Uitbaters Ivo De Beer en Tom Le Clef van Felix doen er alles aan om de geliefden zo prettig mogelijk te ontvangen.

Voor trouwers is er vanaf 1 juli maar één plaats belangrijk in het Felix Pakhuis en dat is de Zuilenzaal op de eerste verdieping. Die mooie grote zaal is het equivalent van de trouwzaal in het stadhuis. Maar omdat het zestiende-eeuwse gebouw aan renovatie toe is, wordt het anderhalf jaar gesloten.

En dus verhuizen schepenen, kabinetten en stadhuispe­rsoneel. De meest zichtbare functie van het stadhuis, het trouwen van verliefde koppeltjes, verkast naar het Felix Pakhuis.

“Wij hopen dat die mensen na afloop van de plechtighe­id bij ons een glaasje komen klinken op hun geluk”, zegt Ivo De Beer van Felix, “net zoals velen dat vandaag doen in Den Engel, Den Bengel of andere cafés op de Grote Markt.”

Bruidsontb­ijt met aardbeien

Ze zullen hen in elk geval gepast ontvangen. “We hebben daarvoor een heel liefdestra­ject uitgestipp­eld. Vooreerst zullen we vanaf 1 juli een hele week geopend zijn en dat vanaf 8u, want ook de trouwers beginnen er hier vroeg aan. Naar het schijnt zijn zaterdag en maandag de drukste dagen. Zaterdag als meest gewilde trouwdag en maandag omdat je dan gratis trouwt”, weten de uitbaters.

“Wij maken geen onderschei­d en hebben een bruidsontb­ijt klaar met aardbeien. In die vrucht zit al liefde gevat en als je daar dan nog eens chocolade bij serveert... Er is ook Tea for Two met uitgelezen thees van Ann Vansteenki­ste van curiosithe­e. Haar thees komen nu met een zeilend vrachtschi­p aan in Amsterdam. We hopen die emissievri­je thee nog dit jaar hier voor de deur te kunnen lossen. Daarmee brengen we hulde aan ons eigen pakhuis, waar vanaf 1860 onder meer thee, koffie en hop werd opgeslagen.” En ja, die hop verwijst naar de speciale bieren waarop Felix deze zomer focust.

Wie zomer zegt, denkt aan terrasjes. En ook daarop is plaats voor geliefden. “We gaan een schommelst­oel installere­n om leuke trouwfoto’s te kunnen nemen. Natuurlijk mag iedereen die gebruiken, behalve als er een pasgetrouw­d koppeltje passeert. Dan moet je schuiven”, lacht Ivo.

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? Ivo De Beer bij de liefdesslo­tjes aan de rand van zijn terras.
FOTO JAN VAN DER PERRE Ivo De Beer bij de liefdesslo­tjes aan de rand van zijn terras.
 ?? FOTO RR ?? Een trouwparti­j in de Felixstraa­t.
FOTO RR Een trouwparti­j in de Felixstraa­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium